Hazliu și nu prea

Dorin Chirtoacă, (încă) primarul Chișinăului, ar fi fost victima sigură a propunerii arcului guvernamental românesc de a se alege primarii din primul tur, indiferent de numărul voturilor care le-ar legitima victoria. În Basarabia însă, ca într-o țară democratică, liberalul Dorin Chirtoacă mai are șansa turului al doilea, dacă Igor Dodon, comunistul, nu trece de 50 la sută voturi exprimate în favoarea sa. Astfel că simpatia noastră pentru tânărul primar al Chișinăului ar fi răsplătită dacă arcul guvernamental pro-european moldovean își calcă pe orgolii și se mobilizează pentru victoria actualului primar în turul al doilea.
 

Dumitru TEODORESCU

Hazliu este faptul că echipa care conduce Republica Moldova este atentă la prestația politică a președintelui și guvernului nostru, dar nu a prins pontul pe care l-a promovat puterea noastră actuală pe eșichierul politicii românești: legiferarea alegerii primarului din primul tur! Dacă i-ar fi dus mintea la așa ceva, Dorin Chirtoacă își lua deja adio de la șansa de a mai accede încă o legislatură la scaunul de primar al Chișinăului… Și mai hazlie ar fi însă situația în care, la noi, alegerea din primul tur ar sancționa, împotriva tuturor așteptărilor și calculelor statistice și sociologice, tocmai primarii Puterii. Exact ca în alegerile de la Chișinău, unde ideea că primarul în funcție pleacă la drum cu un bonus substanțial de voturi favorabile sieși nu s-a confirmat. S-a confirmat însă din plin faptul că nemulțumirea populației poate înzestra cu voturi pe oricine altcineva, chiar și nesuferit, neatractiv, nedorit, decât pe „fostul”, asupra căruia se îndreaptă toată furia alegătorilor. A nu se uita că adesea nu-i pentru cine se pregătește…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: