Bulgarul Vladimir Koev a câștigat etapa a V-a a Turului ciclist al României

Cea mai lungă și mai grea etapă din ediția a 48-a a Turului ciclist al României a avut finișul aseară, în fața magazinului Bucovina din Suceava. Plecată în jurul orei 13 de la Botoșani, caravana a rulat aproximativ cinci ore și jumătate pe ruta Bucecea – Siret – Rădăuți – Marginea – Sucevița – Ciumârna – Vatra Moldoviței – Sadova – Câmpulung Moldovenesc – Vama – Frasin – Gura Humorului – Păltinoasa – Stroiești – Suceava, câștigător fiind bulgarul Vladimir Koev, de la formația Konya Torku Șkerspor, nimeni altul decât învingătorul ediției precedente a Micii Bucle.
 

La capătul celor 226 kilometri, care au cuprins trei sprinturi și trei cățărări de categoria A, Koev a terminat primul, cu un avans de opt minunte, insuficient însă pentru a se apropia de podiumul celor mai bine clasați rutieri din tur. Bulgarul a fost urmat de grecul Ioannis Tamouridis și de italianul Alex Butazzoni. La Suceava, caravana a fost așteptată de un public numeros, obișnuit în ultimii ani cu asemenea manifestări sportive, drept dovadă că fiecare cilcist sau pluton de cicliști a fost aplaudat la scenă deschisă. Printre aceștia și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, cel care a primit din partea organizatorilor un tricou galben și o vază unicat, în semn de recunoștință pentru faptul că și în acest an Turul cilist al României a trecut pe la Suceava. Liderul caravenei, după etapa a V-a, a rămas românul Andrei Nechita, asta în ciuda faptului că în această etapă a căzut de pe bicicletă și chiar a fost bine poziționat la jumătatea cursei, a pierdut prim-planul și totodată câteva minute prețioase. De patru ani, tricoul galben nu a mai fost purtat de un român în Mica Buclă. Iată și purtătorii celorlalte tricouri după etapă a V-a, încheiată la Suceava: – tricoul verde (cel mai bun cățărător): Christoph Spiringer (Germania); – tricoul roșu (cel mai bun sprinter): Victor Mironov (Republica Moldova); – tricoul alb (cel mai combativ rutier): Ioannis Tamouridis (Grecia) – tricoul albastru (cel mai bine clasat român): Răzvan Jugănaru; – tricoul tricolor (oferit de COSR celui mai bun tânăr ciclist român, dintre cei până în 23 de ani): Nicolae Țintea Astăzi, de la ora 12:30, caravana Turului ciclist al României va pleca de la Suceava spre Târgu Neamț, de unde se va da startul etapei a VI-a.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: