La prima locație a parcării subterane din centrul Sucevei

Probleme cu descărcarea arheologică

> Pentru urgentarea operațiunilor, numărul celor care sapă manual va fi majorat de la 9 la 24 Se pare că intervențiile de descărcare arheologică de pe terenul pe care este în curs de amenajare viitoarea parcare subterană a Sucevei sunt mai complexe și mai îndelungate decât s-a crezut inițial. Astfel, pentru ca acestea să nu provoace întârzieri peste măsură excavărilor de la prima locație, primarul Ion Lungu a cerut ieri executantului General Construct să suplimenteze personalul care îi ajută pe specialiștii de la Muzeul Bucovinei.
 

Astfel, pentru urgentarea operațiunilor, numărul celor care sapă manual la descărcarea arheologică va fi majorat de la 9 la 24. „Avem o problemă cu descărcarea arheologică, de aceea am cerut firmei General Construct să suplimenteze forța de muncă și să o pună la dispoziție celor de la Muzeul Bucovinei, în așa fel încât să putem grăbi aceste lucrări. Sigur, ele au un ritm al lor, o lege a lor, de aceea nu putem să sărim peste acestea. Aceasta, deoarece trebuie făcute în condiții legale din punct de vedere al celor de la Muzeu. În același timp, aceștia ne-au spus că, în condițiile în care ar avea forță de muncă mai multă – pentru că acolo se sapă manual –, ar putea înainta mai repede. Am fost pe șantier, am verificat și erau doar 9 oameni, iar necesarul cerut de cei de la Muzeul Bucovinei este de minim 24 de oameni”, evidențiază primarul. Edilul-șef spune că a luat legătura cu oficialii constructorului, care l-au asigurat că, zilnic, în perioada care vine, 24 de oameni vor lucra manual la intervențiile cu specific arheologic. Derularea operațiunilor va fi supravegheată de viceprimarul Viorel Seredenciuc, pentru că „trebuie să fim arbitri între diverse instituții, în cazul de față între cei de la General Construct și Muzeul Bucovinei”. „Sper să finalizăm descărcarea arheologică cât mai repede, în așa fel încât să intrăm într-un front cât mai larg în zona parcajului numărul 1”, explică Ion Lungu. Reamintim că cele două sectoare pentru parcări subterane vor avea 108 locuri și, respectiv, 55 de locuri, execuția, inclusiv cea de la străzi și traseele pietonale, desfășurându-se într-un interval de 33 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: