Lira de aur 2011

Colegiul de Artă Suceava are 27 de elevi în concurs

La ediția a XXXII-a a Concursului Internațional de Interpretare Muzicală „Lira de Aur” de la Suceava s-au înscris 136 de elevi, din județele Suceava, Botoșani, Prahova, Maramureș, Cluj, Neamț, București, Bacău, Iași, Mureș, Brașov, Galați, Constanța și 6 concurenți din Republica Moldova. De la Colegiul de Artă Suceava vor participa 27 de elevi, la instrumentele pian, vioară, chitară, clarinet, trompetă, flaut, oboi.
 

Concursul se va desfășura în perioada 3-5 iunie 2011, iar festivitatea de deschidere va avea loc vineri, de la ora 10, în sala Dom Polski. Competiția propriu-zisă va avea loc în sălile Colegiului de Artă, pe 4 secțiuni: coarde, pian, suflători de lemn, suflători alamă. Concurenții care vor obține 100 de puncte, punctajul maxim, vor interpreta o singură piesă pentru desemnarea trofeului, duminică, 5 iunie, ora 10, la Colegiul de Artă și vizează zece categorii de vârstă (de la elevii născuți în anul 1992, la cei născuți în anul 2001). Gala laureaților și festivitatea de premiere vor avea loc în sala Casei de Cultură duminică, cu începere de la ora 12. Juriul este format din mari personalități ale lumii muzicale, profesori universitari de la conservatoarele din Iași, Cluj, București: secțiunea Pian – prof. Roberta d’Incecco (Conservatorul din Pescara, Italia), conf. univ. dr. Csiky Boldiszar (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj), prof. univ. dr. Raluca Știrbăț (Universitatea de Arte „George Enescu” Iași), câștigătoare a trofeului Lira de aur în anul 1987; la secțiunea Instrumente cu coarde – prof. univ. dr. Gabriel Croitoru – vioară (Universitatea Națională de Muzică București), conf. univ. dr. Constantin Stanciu – violă (Universitatea de Arte „George Enescu” Iași ), asist univ. dr. Daniel Dragomirescu – chitară (Universitatea de Arte „ George Enescu” Iași); la secțiunea Instrumente de suflat și percuție – prof. Matei Ioachimescu – flaut (solist-profesor „Up Bow Privat Akademie” Viena), lector univ. dr. Firuța Mesaroș – oboi (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj), prof. univ. dr. Doru Albu – clarinet (Universitatea de Arte „George Enescu” Iași), prof. univ. Iancu Văduva – trompetă (Universitatea Națională de Muzică București). Președintele juriului este prof. univ. dr. Viorel Munteanu, compozitor, muzicolog, rectorul Universității de Arte „George Enescu” Iași. Organizatori ai manifestării sunt Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” și Asociația Culturală „Lira de aur”, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Suceava, Consiliul Județean Suceava, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Cultural Bucovina, Muzeul Bucovinei, Uniunea Polonezilor din România „Dom Polski”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: