Apocaliptice

Chiar dacă, din nenorocire, se mai întâmplă câte o rupere de nori este secetă. Lumea de la țară căreia îi mai pasă de pământ privește cu disperare deja la cer, căutând, implorând ploaia. În aceeași măsură privește însă și la televiziuni emisiunile meteo, de la care așteaptă vestea cea bună. Cum aceste emisiuni au devenit rampe de lansare pentru tot felul de fâțe dintre cele care își aleg fotbaliștii neveste temporare, a devenit din ce în ce mai vizibilă, nemascată așadar, bucuria din ochii verzi sau albaștri ai prezentatoarelor atunci când anunță vreme frumoasă. Nemascată este și amărăciunea reală, nejucată a domnișoarelor adânc decoltate și bine scurtate când sunt silite să anunțe vreme rea.
 

Dumitru TEODORESCU

Nici fetele (căci ele păstoresc îndeobște știrea cu pronosticurile privind vremea) de la radio nu-și ascund satisfacția când anunță vreme bună sau tristețea când vreun nor le amenință râvnitul bronz de pe decolteuri. Toate aceste sentimente par atât de sincere, încât baba care le ascultă și care a pus câteva straturi cu zarzavaturi, o bucată de pământ cu cartofi și una cu porumb, toate ecologice, își face cruce. „Doamne, da’ ce au ele cu ploaia?!”, se miră femeia, care pândește fiecare strat să vadă dacă i-a răsărit sau nu ce-a semănat… Născută probabil în vid sau în supermarket, se ițește, iată, o generație de-a dreptul… strălucitoare, nu „luminoasă”, cum era înainte de ’89. O generație ruptă deplin de realitate, una trăind în lumea virtuală. Lumea care-ți lasă impresia că, într-un fel sau altul, toate depind de dorința, de bunul tău plac. Astfel că realitatea, de-a dreptul înciudată, se răzbună: ori lasă pământul să crape de sete, ori trântește câte o rupere de nori care distruge totul în cale. Și ignorarea, nu doar sfidarea naturii, poate provoca revolta apocaliptică a acesteia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: