Pentru probele de la stația de epurare aflată în modernizare

Spaniolii ar putea rata și noul termen

Constructorii spanioli de la Dytras, care lucrează la modernizarea stației de tratare-epurare a apelor menajere din municipiul Suceava, ar putea să nu respecte cele de al doilea termen limită pentru finalizarea intervențiilor de la obiectivul din Lunca Sucevei, inclusiv cu probe cu tot.
 

Așa s-a lăsat să se înțeleagă în urma discuțiilor din cadrul comandamentului de ieri, în care s-a precizat că probele pe circuitul de apă și pe cel nămol vor demara după 30 iunie. „S-a decis mărirea numărului de echipe, astfel încât să fie recuperate unele rămâneri în urmă și să fie respectat graficul propus, adică cel de terminare a lucrărilor la 30 iunie, după care să fie începute testele și probele la toate instalațiile de pe circuitul apei și circuitul nămolului”, a declarat Ștefan Groza, șeful beneficiarului final al execuției ISPA, la întâlnirea de la sediul primăriei. Directorul general al ACET subliniază că se lucrează la toate obiectivele, însă după Paște vor fi aduse noile echipe, astfel încât să se intre în forță pe ultima sută de metri. După ce o bună bucată de timp, în anii trecuți, spaniolii au fost pe primul loc la lucrările din cadrul programului ISPA, cu totul surprinzător, la un comandament similar de pe 18 ianuarie, reprezentantul Dytras a avansat ca termen pentru încheierea execuției data de 15 octombrie 2011. La acea dată, edilul șef Ion Lungu s-a arătat iritat, punând în vedere că intervențiile trebuie terminate la jumătatea anului, obligatorii fiind și trecerea probelor de la toate instalațiile. Reamintim că intervențiile din programul ISPA au demarat în 2008 și ar fi trebuit să fie încheiate la data de 31 decembrie 2010. Întrucât graficul nu a fost respectat, municipalitatea a cerut și a obținut o prelungire până la 30 iunie 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: