Suceava

Primăria amenință că va amenda „până la loc comanda” firmele ale căror autovehicule ies cu noroi de pe șantiere

Măsura va fi aplicată de la 1 mai, constructorii bucurându-se de o păsuire cu prilejul sărbătorilor pascale Primarul Sucevei, Ion Lungu, a atenționat ieri constructorii ISPA, pe cei de la parcările subterane și de la șantierul centrului de conservare a tradițiilor populare, că inspectorii primăriei vor trece la aplicarea amenzilor prevăzute pentru neluarea de măsuri împotriva producerii de praf în reședința de județ.
 

La comandamentul de ieri, de la sediul primăriei, primarul a informat asupra obligației spălării noroiului de pe autobasculantele care ies în trafic, precum și despre obligativitatea amplasării de perdele umede contra pulberilor. „O sursă de poluare, de depășire a nivelului puberilor în aer, o constituie și organizarea defectuoasă de pe șantiere. Este vorba despre faptul că nu sunt securizate cum trebuie lucrările și nu sunt spălate mașinile. După data de 1 mai, o să fiți amendați și din partea primăriei, până veți aduce străzile la starea inițială. Altădată v-am luat apărarea, însă acum nu mai există altă soluție, o să vă sancționăm până la loc comanda”, le-a pus în vedere Ion Lungu executanților TMUCB și Pfeiffer de la reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare. Ocupantul fotoliului din Areni accentuează că sancțiunile contravenționale – chiar dacă par mici, respectiv cuprinse între 1000 și 2000 de lei – vor fi aplicate zilnic, astfel încât societăților implicate să nu li se pară că este vorba despre vreo glumă. Lungu i-a avertizat pe constructori că vor fi vizitați și de lucrătorii Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu, cu care, într-o întâlnire de la Prefectura Suceava, a convenit ca verificările pe această linie să fie amânate după sărbătorile pascale. Edilul-șef precizează, de asemenea, că a avut discuții cu oficialii SC Termica, astfel încât tot pământul excavat cu ocazia lucrărilor din oraș să fie depozitat pe halda de zgură din Lunca Sucevei. „Vom face adresă la fiecare constructor în parte și nu vom mai duce pământul auirea, pe toate ogoarele, chiar dacă firmele executante au acordul proprietarilor”, a subliniat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: