Atenție la ouăle de pe masa de Paște !

Ouăle valorificate de producătorii particulari vor fi supuse examenului ovoscopic Conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava atrage atenția consumatorilor că ouăle care vor ajunge pe masa de Paște trebuie să fie procurate doar de la producători, ferme de producție și centre de ambalare. Acestea vor fi obligatoriu marcate, conform prevederilor regulamentelor europene privind regimului de comercializare a ouălor.
 

„Ouăle se supun examenului ovoscopic de către personalul veterinar din cadrul circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor – în ce privește ouăle valorificate de producătorii particulari; va fi verificat și modul în care sunt îndeplinite condițiile de desfacere a acestora în piețele agroalimentare”, reliefează directorul executiv al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru. El avertizează că este interzisă comercializarea ouălor cu coaja crăpată sau lovită, acestea trebuind retrase de la vânzare și dirijate spre valorificarea în scopuri tehnice ori confiscate și distruse. Dr. Dulgheru avertizează că transportarea ouălor se poate face doar cu mijloace auto autorizate sanitar-veterinar, nefiind permisă depozitarea și comercializarea lor în spații improvizate, în care nu este asigurată temperatura și starea corespunzătoare de igienă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: