Trafic de droguri într-un cămin al Universității Suceava

Un student basarabean a fost arestat

Un student din Basarabia a ajuns, sâmbăta trecută, preventiv, după gratii, pentru trafic de droguri, pentru o perioadă de 29 de zile.
 

Trei mașini de mascați au descins, vineri seara, în campusul universitar, mai precis în căminul C2, situat lângă Cantina USV a instituției de învățământ superior, la ușa camerei purtând numărul 24, unde a avut loc un flagrant. Contra a 2300 de euro, Tudor Craveț, de 21 de ani, student basarabean (și cetățean român) oferea spre vânzare jumătate de kilogram de rezină (rășină) de cannabis unui polițist sub acoperire. „Începând cu luna ianuarie 2011, polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava și cu sprijinul tehnico-logistic al S.R.I. – Direcția Județeană Suceava, au documentat activitatea infracțională a suspectului. În baza probatorului administrat, s-a stabilit că acesta a procurat și a încercat, de la sfârșitul lunii ianuarie și până în prezent, valorificarea cantității de aproximativ 1000 grame rezină de cannabis unor persoane interesate, dar care nu au avut posibilitatea cumpărării întregii cantități de droguri, așa cum condiționa făptuitorul. La data de 15.04.2011, în jurul orei 18, suspectul a fost prins în flagrant pe raza municipiului Suceava, în timpul vânzării cantității de 500 grame rezină de cannabis, contra sumei de 2300 euro. Ulterior, cu autorizarea Tribunalului Suceava, au fost executate două percheziții domiciliare. Ca urmare a probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, iar, la data de 16.04.2011, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților”, se arată într-un comunicat oficial al autorităților.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: