Începând de ieri

START pentru întreprinzătorii debutanți

Bugetul pentru programul START, destinat dezvoltării antreprenoriale în rândul tinerilor, este de 10 milioane de lei > Înscrierile se fac on-line, începând de ieri, de la ora 10, până vineri, ora 16,30 > În Suceava, până acum, 37 de întreprinzători debutanți și-au înființat SRL-D
 

Guvernul a aprobat procedura programelor pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare (numit programul START), bugetul alocat pentru anul în curs fiind de 10 milioane de lei, potrivit Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIPPIMM). Înscrierea în program se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro, începând cu data de 18 aprilie a.c., ora 10, până în data de 22 aprilie 2011, ora 16,30. Un top al înmatriculărilor situează Clujul pe primul loc – 141 de SRL-D, pe locul al doilea situându-se Bucureștiul cu 137, urmat de Brașov cu 82 și Bihor cu 80. Cele mai puține înmatriculări sunt în județul Tulcea (11), Giurgiu (12) și Călărași (13). Suceava se situează pe o poziție medie în ceea ce privește înmatriculările de firme „debutante”. Conform informațiilor furnizate de către dna Cătălina Vartic, directorul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Suceava, în județul nostru, din februarie, de la debutul programului, până la acest moment au fost înființate 37 de SRL-D, în curs de înmatriculare, cu rezervare de nume efectuată fiind încă 8 firme. La nivel național, 3.010 firme s-au înscris în program, din care 1.656 sunt deja înmatriculate. Firmele nou înființate acoperă aproape toate domeniile de activitate, chiar și cele care până nu demult erau deficitare. “120 de firme sunt pe partea de patiserie, 59 construcții și peste 100 de întreținere și reparații autovehicule”, a declarat Dan Lazăr, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice. Programul START se dorește a fi un instrument de stimulare a înființării de noi societăți comerciale, de îmbunătățire a performanțelor economice ale celor existente, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor în scopul implicării acestora în structuri economice private.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: