Începe modernizarea iluminatului public din municipiul Suceava

Proiectul ar putea fi concretizat până la sfârșitul anului, în ciuda faptului că, din cauza contestației la licitație, întârzierea este de două luni
 

Conducerea municipalității sucevene a dat, ieri, ordinul de începere a lucrărilor la cel de-al patrulea proiect pentru care s-a obținut finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR), respectiv cel de modernizare a iluminatului public de pe magistrala rutieră care traversează urbea reședință, de la intrarea dinspre Fălticeni și până la ieșirea înspre județul Botoșani. Primarul Ion Lungu crede că, în mare, proiectul va fi concretizat până la sfârșitul anului, în ciuda faptului că, din cauza contestației înaintate de competitori, întârzierea este de două luni. În urma soluției date de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, câștigătoare a competiției rămâne firma suceveană Loial Impex Suceava în asociere cu Elco Botoșani și Energobit Cluj-Napoca. Consorțiul va reabilita rețeaua electrică în cauză pentru suma de 8,36 milioane lei (plus TVA), cu 9,8% mai puțin decât suma din indicatorii tehnico-economici aprobați inițial. „Demarează proiectul de modernizare a iluminatului public de pe artera principală, de la intrarea în municipiul Suceava și până la ieșirea din acesta spre județul Botoșani. Execuția a fost adjudecată la licitație de firma locală Loial și asociații acesteia, contractul aferent fiind semnat joia trecută. Este cel de-al patrulea proiect din cadrul Programului Operațional Regional din cele pe care le avem la finanțare, urmând și cel de reparare a 14 străzi principale, a cărui licitație pentru desemnarea constructorului este contestată”, a declarat primarul Ion Lungu. Execuția la iluminatul public are în vedere, printre altele, înființarea unei linii electrice subterane de 25 km lungime, înlocuirea a 178 de stâlpi și montarea a 642 de corpuri de iluminat. Proiectul de modernizare a iluminatului public de pe calea rutieră principală a reședinței de județ este finanțat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1, Sprijinirea dezvoltării durabile – poli de creștere urbană. În prezent, sistemul de iluminat public din reședința de județ funcționează în mod defectuos, la Primăria Sucevei înregistrându-se numeroase reclamații pe această temă. Majoritatea defecțiunilor sunt urmare a gradului mare de uzură a instalațiilor electrice. Municipiul a cumpărat infrastructura de iluminat public de la E.ON Moldova, de la bugetul local fiind alocată, în acest sens, suma de peste 100.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: