În primul trimestru al anului

Cheltuielile de funcționare a municipalității sucevene le depășesc pe cele de dezvoltare a urbei

Primarul Lungu pune acest dezechilibru pe seama iernii, în lunile de început de an lucrările de construcții fiind limitate > Așa cum a fost votat bugetul pe anul 2011, 50% din prevederi cuprind fonduri destinate dezvoltării
 

Execuția bugetară pe primele 3 luni ale anului 2011 evidențiază că sumele care s-au utilizat pe asigurarea funcționării aparatului propriu al executivului sucevean, cât și a serviciilor subordonate, sunt mai mari decât fondurile destinate lucrărilor de investiții și de dezvoltare a Sucevei. Șeful administrației locale, Ion Lungu, pune acest dezechilibru pe seama iernii, în lunile de început de an lucrările de construcții fiind limitate, la fel ca și plățile în contul acestora. Edilul-șef crede că situația se va schimba odată cu instalarea primăverii și intrarea în plin la proiectele pe care primăria le derulează. „La o primă vedere, rezultă că nu s-au făcut deloc cheltuieli de dezvoltare. Însă în următoarele trimestre vom constata că execuția la secțiunea cheltuieli de dezvoltare le va depăși pe cele de la secțiunea de funcționare. Avem foarte multe proiecte în derulare, printre care cele patru din cadrul Programului Operațional Regional, cel de reabilitare a fostului cinematograf Modern și altele, precum cele de la termoficare. Dar, din cauză că a fost o iarnă lungă, cu temperaturi cu mult sub zero grade Celsius, nu s-a putut lucra. Dacă nu s-a lucrat, nu s-au emis nici facturi. Pe de altă parte, unele facturi sunt în curs de emitere și se vor reflecta în facturile din trimestrul al doilea”, declară șeful municipalității. Primarul Ion Lungu relevă că, așa cum a fost fundamentat și votat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2011, 50% din prevederi cuprind fonduri destinate dezvoltării, „acest lucru urmând a se constata la sfârșitul anului”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: