Ca urmare a bonificației de 5%

Agenții economici au dat buzna la ghișeele Primăriei Suceava

La impozitele pe clădiri, persoanele juridice au achitat cu 46% mai mult decât în trimestrul întâi al anului trecut > Sumele defalcate de la „centru”, din TVA, sunt de 81,74%, cu aproape o cincime mai mici decât cele preconizate
 

În primul trimestru al anului, veniturile proprii ale bugetului municipal sucevean sunt cu 12,47% mai mari față de cele realizate în perioada similară anului 2010, a făcut cunoscut, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu. Edilul-șef arată că realizările cele mai mari au fost consemnate la dările pe proprietate, acestea fiind de 131,7%; în cazul impozitului pe clădiri la persoanele juridice saltul, comparativ cu semestrul întâi al anului anterior, este de 46,82%. „Acest lucru se datorează și unei strategii prin care, pentru prima dată, am acordat o bonificație de 5% persoanelor juridice care plătesc taxele pe terenuri și clădiri până la 31 martie. La sumele mari pe care le datorează agenții economici, aceștia și-au făcut o socoteală și au zis că este mai bine să le achite anticipat. Cert este că, la impozitul pe clădiri, am depășit încasările cu mai mult de 46% față de anul trecut”, reliefează edilul-șef, adăugând că, la impozitul pe terenuri ale persoanelor juridice, intrările sunt de 116,97%. Ocupantul fotoliului din Areni relevă însă că nerealizări importante sunt înregistrate din veniturile constând în virările de la „centru”, sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA) fiind de 81,74%, adică cu aproape o cincime mai mici decât cele preconizate. În acest condiții, Ion Lungu crede că soluția ar fi o mai bună colectare a veniturilor proprii. „De aceea, avem o strategie de a crește veniturile proprii ale primăriei, de a lărgi baza de impozitare și a păstra taxele la același nivel. Așa cum se știe, timp de 5 ani taxele și impozitele locale nu au fost mărite prin hotărâre a Consiliului Local, în afara celor reglementate prin lege”, a subliniat Ion Lungu, menționând că, până la urmă, media totală a veniturilor fiscale și nefiscale este cu 100.000 de lei superioară celei din 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: