Sucevenii au venituri salariale tot mai mici

> Anul trecut, acestea au scăzut cu 0,7%, locuitorii județului Suceava câștigând cu aproape 30% mai puțin decât media pe țară
 

Veniturile salariale ale sucevenilor au continuat să scadă și anul trecut. Așa relevă o informare a Direcției Județene de Statistică, potrivit căreia, la finele lui decembrie 2010, comparativ cu aceeași lună din anul precedent, câștigul salarial mediu net din județul Suceava a înregistrat o scădere de 0,7%. Datele oferite publicității zilele trecute de DJS relevă că, pe sectoare de activitate, câștigul salarial mediu net a crescut cu 10,0% în industrie și construcții, dar a scăzut cu 23,5% în agricultură, vânătoare și servicii anexe, silvicultură și piscicultură, precum și cu 3,7% în servicii. În ultima lună a anului 2010, sucevenii au luat în mână o medie de 1055 lei de persoană, cu 9 lei mai puțin față de noiembrie, respectiv cu 0,8% în minus. Din păcate, sucevenii au printre cele mai mici venituri de această natură din țară, în decembrie 2010 câștigul salarial mediu net în județ fiind cu 29,5% sub nivelul celui de la nivel național, ajuns la 1496 lei. De menționat este faptul că, potrivit Direcției Județene de Statistică, indicele câștigului salarial real, calculat ca raport între indicele câștigului salarial mediu net și indicele prețurilor de consum, în decembrie 2010, față de aceeași lună a lui 2009, a fost, în județul Suceava, de 92%. La nivel național, acest indicator s-a situat la nivelul de 93,8% comparativ cu decembrie 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: