Fermieri la tastatură, cu nickname și parolă

> Din martie, agricultorii vor depune cererile de sprijin pe suprafață on-line > Ieri, la sediul APIA Suceava, a avut loc o instruire în acest sens
 

Centrul județean Suceava al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) a găzduit ieri o instruire asupra modului de depunere a cererilor de sprijin financiar pe suprafață aferente campaniei pe anul 2011. Acțiunea este inedită prin aceea că instruirea a avut ca obiect înaintarea în format electronic a solicitărilor, utilizându-se aplicația IPA on-line. Pe durata a mai multe ore, au fost instruiți funcționari ai APIA de la cele 9 centre locale din județul Suceava, lucrători de la centrele din județele Botoșani și Neamț, fermieri și agenți agricoli. Cei prezenți au avut în față câte un laptop, procedura specifică fiind făcută cunoscută și parcursă împreună cu specialiști din București ai Direcției IT și Direcției de Proceduri și Plăți din cadrul APIA. Directorul executiv al Centrului Județean Suceava al APIA, Angela Coroleucă, a declarat, într-o conferință de presă, că odată începută această campanie, fermierii sunt obligați să depună on-line cererile de acordare a sprijinului financiar pe unitatea de suprafață. În acest sens, solicitanții vor primi un nume de utilizator și o parolă, acțiunea începând, la fel ca în ultimii ani, la 1 martie. „Chiar dacă este un efort suplimentar pentru noi, această procedură îi avantajează pe fermieri, întrucât, astfel, se diminuează numărul de erori și, implicit, riscul aplicării sancțiunilor, reducerilor de drepturi ori al excluderii de la plată”, evidențiază Coroleucă. Anul trecut, în județul Suceava s-au depus 560 cereri on-line, solicitările venind, în special, de la marii fermieri. Campania SAPS de înaintare a cererilor pentru sprijinul financiar pe suprafață are loc în intervalul 1 martie – 16 mai. Solicitările făcute după această dată, adică între 17 mai și 10 iunie 2011, vor fi de asemenea acceptate la plată, însă cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: