Pensionarii militari au început avalanșa de procese împotriva statului

Peste 100 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă și Retragere (SCMD), Filialele Suceava și Rădăuți, au acționat statul în judecată.
 

Cele 130 de dosare au fost depuse ieri la Tribunalul Suceava. Sindicaliștii au făcut demersul în justiție, fiind nemulțumiți că statul le-a tăiat considerabil pensiile. „Prin această acțiune nu cerem pensii mai mari. Cerem respectarea principiilor de drept și respectarea legislației europene în domeniu. Ne cerem dreptul nostru legal de a ne păstra statutul de militari și gradele militare și profesionale (în cazul polițiștilor), pe care le-am obținut prin ani de pregătire și sacrificii. Comandantul nostru suprem și Președinte al României a reușit și de data aceasta, în cazul pensionarilor militari, prin manipulare și dezinformare, să ne învrăjbească români împotriva românilor. (…) Prin urmare, noi nu cerem conducerii actuale a statului român privilegii. Noi cerem revenirea la prevederile acestor legi și menținerea statutului de cadru militar în rezervă sau retragere, cu toate drepturile stipulate de acest statut”, se arată într-un comunicat de presă remis de conducerea SCMD. Acțiunea de depunere a dosarelor în instanță va continua și în zilele următoare, „în funcție de primirea deciziilor de pensie și de răspunsul la contestațiile care au fost înaintate de fiecare membru a SCMD, concomitent”. În același comunicat de presă se mai arată că „SCMD își rezervă dreptul de a întreprinde acțiuni sindicale – mitinguri, marșuri de protest, pichetări ale instituțiilor statului, ale sediilor partidului aflat la guvernare și alte acțiuni legale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: