Gheorghe Flutur, despre cum arăta înainte Ambulatoriul Spitalului Județean:

„Un fel de spațiu foarte întunecos, care inspira mai mult groază”

> Ieri au fost recepționate oficial lucrările Ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Județean Suceava Prezent ieri la recepția lucrărilor de reabilitare a Ambulatoriului integrat de la Spitalul Județean Suceava, președintele CJ, Gheorghe Flutur, a declarat că această modernizare va ajuta la fluidizarea spitalului, care nu va mai fi așa aglomerat de internări. El a spus că Unitatea Primire Urgențe va prelua numai cazurile urgente, aduse acolo de Ambulanță, iar Ambulatoriul se va ocupa de oamenii care prezintă anumite simptome. „Oamenii vor fi triați, o parte din oameni vor fi preluați pe secții, pentru investigații și tratament de scurtă sau lungă durată, iar la o parte tratamentul se va administra aici. Mai mult de jumătate din oamenii care ajung aici se vor întoarce acasă, după ce vor lua un tratament, o rețetă sau li se va aplica o intervenție de chirurgie sau un ghips”, a declarat Flutur.
 

El și-a amintit cum arăta înainte Ambulatoriul spitalului: „Acest ambulatoriu era un fel de tunel al timpului, de unde te temeai că nu mai ieși, era un fel de spațiu foarte întunecos, care inspira mai mult groază”. 14 cabinete, 19 specialități și aparatură modernă Modernizarea ambulatoriului s-a realizat prin Programul Operațional Regional (POR), dar și prin CJ, valoarea totală a investiției fiind de circa un milion de euro, jumătate fiind cheltuiți deja pentru lucrări de amenajare. Cealaltă jumătate va fi cheltuită pentru achiziționarea aparaturii și mobilierului din cabinetele ambulatoriului. Ambulatoriul va funcționa cu 14 cabinete și 19 specialități diferite. El cuprinde o sală de intervenții chirurgicale, una de intervenții ortopedice, o sală de gips pentru copii și una pentru adulți. Pentru dotarea cu aparatură am fost informați că vor fi aduse 11 tipuri de aparate pentru oftalmologie, 13 tipuri de aparate și instrumente ORL, 17 tipuri pentru diagnostic, chirurgie, narcoză și reanimare, aparate de înaltă tehnologie și instrumente de măsură a presiunii arteriale, aparatură, instrumentar, utilaje și instalații pentru radiologie, utilaje, instalații și aparate pentru sterilizare, dezinfectanți și dezinsecții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: