Împărțirea bugetului pentru Muzeul Bucovinei

Achizițiile muzeale fac cât țambalul Centrului Cultural

Activitatea curentă a Muzeului Bucovinei rămâne în parametrii de până acum, deși “bugetul e mai mic în cifre”, ne-a declarat recent directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.
 

Potrivit proiectului bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Suceava pentru 2011, suma propusă pentru Muzeul Bucovinei este de 4.195.000 lei. „Bugetul este mai mic decât cel de anul trecut în cifre, însă practic au fost scăzuți doar banii din diferența de 10% din fondul de salarii. Discutând efectiv capitolele bugetare, n-a scăzut bugetul instituției. Vorbesc, evident, despre cifra propusă. Abia după ședința Consiliului Județean vom ști exact suma”, ne-a declarat Emil Ursu. Pe lângă bugetul de venituri și cheltuieli destinat Muzeului Bucovinei, în proiect a fost prinsă și o listă cu investiții, în valoare de numai 75.000 lei, dintre care 65.000 lei vor fi folosiți la actualizarea studiului de fezabilitate-reabilitare pentru Casa Memorială “Simion Florea Marian” Suceava, iar restul de 10.000 lei pentru achiziții muzeale. Potrivit aceluiași proiect, pentru Centrul Cultural „Bucovina” s-a propus un buget de 4.421.134 lei și o listă de investiții de circa opt ori mai mare decât cea a Muzeului Bucovinei – 585.490 lei. Banii vor fi cheltuiți pentru a plăti o parte din suma pentru autocarul achiziționat în leasing și pentru un microbuz care se va cumpăra, tot în leasing, pentru o remorcă și pentru instrumente muzicale, printre care un țambal al cărui preț se ridică la valoarea alocată muzeului pentru achiziții, adică 10.000 lei. Pentru Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” s-a prevăzut un buget de numai 1.800.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: