Parteneriat pentru evitarea accidentelor la cele 11 instalații de teleschi

„Dincolo de faptul că vieți omenești puteau fi puse în pericol, accidente de genul celui din Vatra Dornei pot îndepărta turiștii”, crede șeful executivului județean, Gheorghe Flutur
 

Operatorii instalațiilor de teleschi, primarii celor 11 localități pe teritoriul cărora acestea funcționează și salvamontiștii au fost, ieri, convocați la Palatul Administrativ, la o întâlnire cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, subprefectul Angela Zarojanu, șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Bucovina”, Ioan Burlui, oficiali ai ISCIR, Inspecției în Construcții, precum și ai altor instituții abilitate. Întâlnirea survine recentului incident de la Vatra Dornei, în timpul căruia mai mulți elevi și profesori au rămas suspendați la înălțime din cauza blocării unui rulment de la instalația de telescaun. Gheorghe Flutur a propus tuturor celor prezenți perfectarea unui parteneriat, astfel încât asemenea evenimente să nu mai aibă loc. Dl Flutur crede că – dincolo de faptul că vieți omenești puteau fi puse în pericol – accidente de genului celui din municipiul-stațiune riscă să îndepărteze turiștii. „Din fericire nu a fost cazul, și acesta este un lucru bun. Nu cred că, noi, astăzi, suntem suficient de bine pregătiți pe aceste intervenții de forță majoră”, a declarat președintele CJ, solicitând punerea accentului pe prevenire. Gheorghe Flutur a precizat că, în acest sens, Serviciul „Salvamont” din subordinea administrației județene va desfășura, în zilele care vin, un exercițiu tactic în teren. Dl Flutur le-a spus salvamontiștilor dorneni să nu se mai plângă de probleme financiare și că, în condițiile în care nu se descurcă cu autonomia locală, ar putea fi preluați la Consiliul Județean, în scopul constituirii „unei unități Salvamont moderne și eficiente”. „Acesta este oferta mea, vreți, bine!, dacă nu, asta-i viața!”, a accentuat șeful executivului județean. Subprefectul Angela Zarojanu a evidențiat că o comisie desemnată prin ordin al prefectului Sorin Arcadie Popescu face controale la instalațiile de teleschi din județul Suceava, raportul întocmit urmând a cuprinde toate deficiențele constatate, măsuri pentru remedierea acestora, precum și aplicarea de sancțiuni, acolo unde este cazul. Reprezentantul responsabililor dorneni a ținut să remarce faptul că „nici măcar un exercițiu aplicativ nu ar fi ieșit atât de bine ca intervenția de la Vatra Dornei, la care, într-un timp atât de scurt, au fost dați jos atâția oameni și fără ca să existe măcar o unghie ruptă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: