Suceava, cea mai consistentă sumă

Proiectul privind Sistemul de management integrat al deșeurilor al Consiliului Județean are valoarea de 54,3 milioane de lei
 

Deliberativul municipal sucevean, întrunit ieri în ședință ordinară, a aprobat participarea financiară a municipiului Suceava la Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Suceava. În următorii 3 ani aceasta se va ridica la 4,5 milioane lei, din care 1,88 milioane lei în 2011, 1,97 milioane lei – în 2012 și 681.000 în anul 2013. Demersul are ca scop finalizarea lucrărilor de la depozitul ecologic al municipiului de la Moara; implementarea în reședința de județ a sistemului integrat de gestionare a deșeurilor; reciclarea și valorificarea acestora; protecția mediului înconjurător; îmbunătățirea condițiilor de mediu și, nu în ultimul rând, crearea de noi locuri de muncă. Contribuția Sucevei a fost calculată la o populație de 106.797 locuitori, fiecărui locuitor revenindu-i 42,54 lei. Proiectul privind Sistemul de management integrat al deșeurilor al Consiliului Județean are valoarea de 54,3 milioane de lei, sumă care acoperă inclusiv TVA și cheltuielile neelegibile. „Fiecare localitate din județ trebuie să participe cu sume neelegibile la realizarea gropilor ecologice, iar Suceava, având populația cea mai mare, trebuind să achite și suma ce mai consistentă”, subliniază șeful municipalității, Ion Lungu. În urma angajamentelor asumate în urma negocierilor cu Uniunea Europeană la Capitolul 22 „Mediu”, în județul Suceava vor fi închise actualele rampe de gunoi neconforme cu legislația de mediu; vor fi realizate noi depozite ecologice; amenajate rampe de transfer, extinse zonele deservite de serviciile de salubritate și se va generaliza colectarea selectivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: