Desfășurare de forțe nemaiîntâlnită în județul Suceava

Vizita lui Gheorghe Flutur a scos 200 de utilaje pe șantier

> Utilajele de construcții sunt folosite pentru asfaltarea drumului județean, care leagă municipiul Suceava de orașul Siret, pe ruta Dărmănești – Calafinești – Șerbăuți > Constructorul băcăuan care a câștigat licitația pentru execuția lucrării dă asigurări că va termina asfaltarea celor 27 km de drum, pe ambele sensuri de mers, până joi, 23 septembrie a.c. > Investiția este realizată din fonduri europene și depășește 5 milioane de euro
 

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a inspectat sâmbătă lucrările de reabilitare a drumului județean, care leagă municipiul Suceava de orașul Siret, pe ruta Dărmănești – Calafindești – Șerbăuți. Drumul are o lungime de 27 km, din care constructorul băcăuan „Tehnostrade”, care a câștigat licitația pentru executarea lucrării, a reușit să asfalteze 18 km, pe ambele sensuri de mers. Constructorul ne-a asigurat că va finaliza lucrările de asfaltare până joi, 23 septembrie a.c. Investiția, care depășește 5 milioane de euro, este realizată din fonduri europene. Șeful executivului județean s-a declarat mulțumit, în mare parte, de stadiul lucrărilor, fiind chiar impresionat de desfășurarea de forțe a constructorului pe șantier. Și cum avea să fie altfel dacă Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept „regele asfaltului”, administrator al firmei „Tehnostrade”, „a împrăștiat” sâmbătă pe șantier nu mai puțin de 200 de utilaje? „Drumul județean Dărmănești – Șerbăuți – Calafindești – Siret va scurta distanța dintre municipiul Suceava la Siret șI va concura cu E 85. Suntem convinși că acest drum va deveni mai bun decât «europeanul». Sperăm să modernizăm și «europeanul» în perioada următoare”, ne-a declarat Gheorghe Flutur, adăugând că, după finalizarea lucrărilor de asfaltare, constructorii vor trebui să facă marcajele drumului și șanțurile de scurgere a apei. Au asfaltat pe ploaie, folosind o tehnologie importată din Marea Britanie Președintele Gheorghe Flutur a ținut să precizeze, la Dărmănești, că muncitorii firmei de construcții au turnat asfaltul pe ploaie, însă ne-a asigurat că această procedură nu va afecta calitatea lucrărilor. „Constructorul va garanta lucrarea și, dacă va exista vreo problemă, le luăm banii și reparăm drumul; dar nu va fi cazul”, ne-a declarat Gheorghe Flutur. Prezent sâmbătă la Suceava, Dorinel Umbrărescu ne-a asigurat, la rândul său, că asfaltarea drumului pe ploaie nu va afecta calitatea lucrărilor, întrucât constructorii săi au importat o tehnologie de asfaltare folosită în Anglia, unde plouă mai tot timpul. Tot în acest context, președintele CJ ne-a spus că săptămâna acesta vor începe lucrările de asfaltare a drumului Dolhasca – Probota. „Este greu, este criză, dar și în criză, dacă vrei, mai găsești bani, chiar bani europeni, ca să mai faci câte ceva”, a declarat Gheorghe Flutur. Președintele CJ a fost însoțit sâmbătă pe șantier de parlamentarul Ioan Bălan, europarlamentarul Petrică Luhan, vicepreședintele CJ Daniel Cadariu și consilierii Cristian Crețu și Nicolai Barbă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: