La adresa constructorilor ISPA

Avertisment: penalizări de 10%

„Eu v-aș recomanda să nu vă jucați cu focul. Vă spun la modul cel mai sincer că o să fac tot ce pot să vă blocăm de la finanțare până în momentul în care străzile vor fi reparate”, le-a spus primarul Lungu firmelor constructoare
 

Primarul Ion Lungu a lansat un nou avertisment la adresa firmelor TMUCB și Pfeiffer, care reabilitează rețelele de apă și cele de canalizare din municipiul Suceava, în cadrul Programului ISPA. Primarul constată că, în urma repetatelor atenționări privind readucerea la starea inițială a străzilor supuse intervențiilor, în teren „nu se întâmplă mai nimic”. Dl Lungu a dat ca exemplu carosabilul fisurat, degradat sau prăbușit, capacele de canal distruse, refacerile necorespunzătoare, tasările neuniforme și trotuarele nereparate de pe străzile Petru Rareș, Armenească, Victoriei, Aurel Vlaicu, Dragoș Vodă, Gheorghe Doja, Cuza Vodă, Grigore, Antipa, Mărășești, Traian Vuia, Ilie Ilașcu, Zamcei, Aleea Saturn, Ștefăniță Vodă, Luca Arbore, Petru Mușat, Prieteniei, Cernăuți, Alexandru cel Bun, Slt. Tuturică și Mihai Eminescu. Încă din urmă cu o săptămână, ocupantul fotoliului din Areni își exprima insatisfacția față de ritmul refacerilor, menționând că, în loc să scadă, numărul arterelor cu probleme s-a dublat, crescând de la 11 la 22. Dl Lungu a solicitat încheierea intervențiilor încă în din cursul acestei luni, întrucât vine anotimpul rece și nu mai pot fi turnate betonul și asfaltul. „Eu v-aș recomanda să nu vă jucați cu focul. Vă spun la modul cel mai sincer că o să fac tot ce pot să vă blocăm de la finanțare până la momentul în care aceste străzi vor fi reparate. Vremea este imprevizibilă, nu știm când vine sezonul rece și, numaidecât, străzile respective trebuie refăcute în cursul acestei luni. V-am păsuit, am dat dovadă de înțelegere, dar nu se mai poate”, s-a adresat constructorilor primarul Ion Lungu la comandamentul de ieri de la sediul primăriei. Pe de altă parte, reprezentantul consultantului, firma Eptisa, a reliefat că aplicarea unei penalități de 10% la valoarea contractată a lucrărilor respective reprezintă sume destul de consistente. „Zece la sută din contractele respective sunt bani mulți, iar dacă firmele își pot permite să se joace cu acestea, este o dovadă de neseriozitate. Însă acesta este un mijloc prin care noi îi putem obliga să termine lucrările în termen”, a reliefat oficialul companiei de consultanță.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: