„Englezi” cu mașini fără RCA, pe drumurile publice

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat în trafic patru cetățeni români care conduceau pe drumurile publice autoturisme înmatriculate în Regatul Unit al Marii Britanii, fără drept de circulație în România.
 

În dimineață zilei de 20.08.2010, polițiștii de frontieră au executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii traficului internațional de autoturisme furate, ocazie cu care, în jurul orei 7, au oprit în trafic un autoturism marca „VW Passat”, înmatriculat în Regatul Unit al Marii Britanii, condus de Constantin T., în vârstă de 36 de ani, domiciliat în municipiul Botoșani. În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră, s-a constatat faptul că autoturismul nu figurează în baza de date a Regatului Unit al Marii Britanii ca fiind asigurat pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terților prin accidente de circulație. În aceeași zi, o oră mai târziu, polițiștii de frontieră vicoveni au oprit în trafic un autoturism marca „Vauxhall Astra”, înmatriculat în Regatul Unit al Marii Britanii, condus de numitul Sorin B., în vârstă de 42 de ani. Nici acest autoturism nu figura în baza de date ca fiind asigurat pentru răspunderea civilă în caz de pagube produse terților prin accidente de circulație. În cadrul aceleiași acțiuni, în jurul orei 10, a fost depistat în trafic, la volanul unui autoturism marca „Audi A6”, numitul Gabriel M., în vârstă de 20 de ani, din Marginea. Înmatriculată în Regatul Unit al Marii Britanii, mașina nu era, bineînțeles, asigurată RCA. O zi mai târziu (21.08.2010), tot polițiștii de frontieră vicoveni au depistat-o în trafic pe numita Modesta I. care conducea un autoturism marca „Mercedes Sprinter”, înmatriculat în Regatul Unit al Marii Britanii și care, de asemenea, nu figura în baza de date ca fiind asigurat. În toate cele patru cazuri, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit șoferilor acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România. Dosarele urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea atribuirii numărului unic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: