Din cauza lucrărilor anevoioase la estacada de pe Suceava

Șanse mici ca apa caldă să revină la 1 septembrie

Sperăm să ne încadrăm într-o lună de zile, în perioada în care se face și revizia la CET”, arată viceprimarul Viorel Seredenciuc
 

Există posibilitatea ca lucrările de remediere de la podul de utilități afectat de inundații și, implicit, de înlocuire a magistralei de transport agent termic să nu se finalizeze înainte de sfârșitul acestei luni. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă ieri viceprimarul Viorel Seredenciuc, iar dacă acest lucru se va dovedi real, reluarea furnizării apei calde în apartamente nu se va face mai devreme de termenul stabilit, 1 septembrie. Revizia anuală de la centrala electrotermică, înlocuirea conductelor cu probleme și repararea stricăciunilor de la podul de peste râul Suceava au început în urmă cu o săptămână, conducerea SC Termica asigurând că la debutul lunii viitoare se va intra în programul normal de livrare a agentului termic. „Dacă celelalte intervenții ar putea fi terminate în jurul datei de 25 august, la estacada tehnologică este o lucrare mult mai anevoioasă, fiind mici speranțe ca intervențiile să se încheie înainte de termen. În paralel cu lucrările de pe rețelele secundare și principale, salariații Termica vor lucra la estacadă, iar imediat se va monta conducta nouă și se vor face probele necesare. Sperăm să ne încadrăm într-o lună de zile, perioadă în care se face și revizia la CET”, arată adjunctul șefului executivului municipal. Reamintim că, din cauza viiturii de pe Suceava, de la finele lui iunie, un picior al „podului tehnologic” din aval de Bazar a cedat sub presiunea șuvoiului, două conducte de apă rece din cadrul Programului ISPA fiind rupte. De asemenea, a fost amenințată și magistrala de transport a agentului termic, din această cauză în pericol fiind pusă alimentarea cu apă caldă menajeră a municipiului reședință de județ. Investiția din Lunca Sucevei se ridică, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, la aproape 600.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI