Fălticeneanul Constantin Popa a obținut bronzul la Olimpiada internațională de geografie

El este elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Nicu Gane” > Profesorul îndrumător al medaliatului cu bronz la olimpiada din Taiwan este Marcel Porof
 

Lotul olimpic de geografie al țării noastre a avut o comportare remarcabilă, la a IX-a ediție a Olimpiadei internaționale de geografie, desfășurată în Taiwan, în perioada 29 iulie – 4 august. Elevii români au obținut 3 medalii (două de aur și una de bronz). Medaliile de aur au fost câștigate de Cătălina Jugrăvescu (clasa a XI-a, Colegiul Național „Alexandru Lahovary” din Râmnicu Vâlcea, medalie de argint anul trecut) și de Alexandru Barbu (clasa a XII-a, Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina – aceeași performanță și în 2009). Medalia de bronz i-a revenit lui Constantin Popa (clasa a X-a, Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni). Pe lângă aceste distincții, Alexandru Barbu a obținut și titlul de campion mondial la individual, în vreme ce Cătălina Jugrăvescu s-a clasat pe locul al III-lea în ierarhia generală. Ediția din acest an a reunit 108 participanți din 27 de țări. Campionii noștri au revenit în țară pe 5 august. Constantin Popa studiază la profilul matematică-informatică, însă este pasionat de geografie și ar vrea să continue pe acest drum. Elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni, Constantin Popa a participat la toate fazele olimpiadei de geografie, reușind să se califice pentru al doilea an consecutiv la etapa internațională, după ce în 2009 a participat la Olimpiada internațională de geografie din Mexic. Profesorul îndrumător al lui Constantin este Marcel Porof, care se mândrește cu rezultatele elevului său.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: