Județul Suceava rămâne cu o singură echipă în primele trei ligi

Fotbalul sucevean este tot mai sărac. Foresta Mălini a cesionat locul din Liga a III-a echipei FC Piatra Olt ! Aventura Forestei Mălini în Liga a III-a s-a încheiat prematur, campioana județului Suceava, care și-a câștigat dreptul de a evolua în cel de-al treilea eșalon valoric al țării în urma barajului câștigat în fața echipei Rapid Dumești (campioana județului Iași), cesionând locul echipei FC Piatra Olt, o grupare abia înființată.
 

Aurel Daicu: „Actele au fost parafate. În actul de cesiune nu se vorbește despre bani” Cele două cluburi au încheiat contractul de cesiune, FC Piatra Olt asigurându-și astfel participarea în stagiunea 2010-2011 a Ligii a III-a. „Actele au fost parafate de către cele două cluburi, documentele au fost întocmite în prezența juriștilor, iar singura noastră dorință este ca echipa de la Piatra Olt să ducă mai departe performanțele începute de către Foresta Mălini. Ceea ce pot să vă spun este că în actul de cesiune nu se vorbește despre bani. Este mai mult o predare de ștafetă, astfel încât gruparea FC Piatra Olt să continue ceea ce echipa suceveană și-ar fi dorit. Sper ca la anul, pe vremea asta, să mă sunați și să îmi spuneți că echipa de acolo a terminat pe primele locuri în clasament”, a declarat Aurel Daicu, președintele AJF Suceava, pentru un cotidian local din județul Olt. Foresta Mălini va reveni în Liga a IV-a sau a V-a Președintele AJF Suceava a anticipat un astfel de deznodământ spunând că “oficialii echipei din Mălini au încercat să găsească o sursă de finanțare pentru a evolua în Liga a III-a, dar puterea economică a Măliniului e mică”. În opinia lui Aurel Daicu, Foresta Mălini ar putea evolua fie în Liga a IV-a, dacă una dintre echipe nu se va înscrie în campionat, fie în Liga a V-a a județului nostru. Nicio echipă din județul Suceava nu a dorit locul Măliniului După promovarea în liga a III-a, conducerea echipei Foresta Mălini a încercat mai multe variante pentru a găsi finanțarea necesară participării în acest eșalon, una dintre variantele care au fost în discuție fiind mutarea echipei la Fălticeni. Cum autoritățile locale din Fălticeni s-au declarat gata să pună la dispoziție stadionul pe care Foresta să-și dispute jocurile de pe teren propriu, fără a avea o altă implicare de ordin financiar, mutarea echipei pe malul Șomuzului a picat. Cum nicio altă echipă din județul Suceava nu și-a manifestat intenția de a prelua locul Măliniului, conducerea Forestei a căutat variante în alte județe, la un moment dat fiind luată în discuție cesionarea locului către FC Hunedoara. În această vară, din cauza crizei financiare cu care se confruntă mai multe grupări din eșaloanele inferioare, FRF a permis echipelor să cesioneze locul în eșalonul din care fac parte, urmând ca acestea să-și mențină personalitatea juridică. În aceste condițiile, județul Suceava va rămâne cu o singură reprezentantă în primele trei eșaloane ale fotbalului românesc, aceasta fiind divizionara a treia, Rapid CFR Suceava.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: