Asociațiile de proprietari simulează implicarea în campania de curățenie

Doar jumătate din cele 114 asociații din Suceava au pus umărul la îmbunătățirea aspectului zonei de competență

 

Primarul Ion Lungu le-a reproșat șefilor de asociații de proprietari ieri, în cadrul unei ședințe de la sediul executivului, lipsa de preocupare pentru ameliorarea imaginii urbanistice și a curățeniei în zonele pe care le administrează.
Edilul-șef a remarcat că doar în jur de jumătate din numărul total al celor 114 asociații de proprietari au luat în serios campania „Toți pentru curățenia orașului”, restul doar simulând participarea la competiția cu premii lansată de administrația municipală. „Din păcate, multe dintre asociații au mimat că se implică. Din 114 asociații de proprietari, doar circa 50 au făcut cu adevărat ceva. Ne așteptam la mai mult, pentru că, așa cum am mai spus și altă dată, datoria primăriei, a noastră, este să facem curățenie, iar a asociațiilor să o întrețină”, a reliefat primarul.
Conducerea Primăriei Suceava vrea să stimuleze asociațiile de proprietari care au intrat în campania de curățenie de primăvară. În acest sens, la fel ca și anul trecut, municipalitatea organizează un concurs, cele mai merituoase asociații urmând a fi răsplătite cu premii în bani. Astfel, administrativul local pune la bătaie 50.000 de lei, prima clasată urmând a primi 20.000 de lei, cea de-a doua – 15.000 de lei, iar a treia – 10.000 de lei. De asemenea, se acordă și o mențiune în sumă de 5000 de lei. „Primăria pune la bătaie 500 de milioane de lei vechi, dar pentru oamenii care se implică. Comisiile speciale constituite vor face evaluările, la final se va face clasamentul cu asociațiile care s-au remarcat mai mult, iar în luna iunie vom da acești bani”, a declarat primarul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: