Adunare de asociație convocată de 4 ori și dezbateri cu doar 12 oameni

Până pe 31 martie asociațiile de proprietari sunt obligate să convoace adunările generale anuale, motiv pentru care, de ieri, se fac programări pentru acestea

 

Începând de săptămâna aceasta și până pe 31 martie, asociațiile de proprietari sunt obligate să convoace adunările generale anuale, motiv pentru care, de ieri, reprezentanți ai asociațiilor sunt așteptați la compartimentul de specialitate al primăriei pentru a face programările de rigoare. Demersul are în vedere asigura-rea fluenței întrunirilor, în 2009 majoritatea lor fiind ținute pe ultima sută de metri, în luna martie. Pentru a evita acest inconvenient, conduce-rea administrației locale va interveni pe lângă directorii de școli, astfel încât aceștia să pună la dispoziție săli în care membrii de asociații să delibereze. În același scop, proprietarii și șefii asociațiilor se vor întâlni și în sala de ședințe a Consiliului Local.
Viceprimarul Lucian Harșovschi, responsabil pe partea de relații cu asociațiile, reamintește că structurile în cauză sunt obligate să organizeze adunări generale în primul trimestru al anului, acestea trebuind a fi convocate pe bază de tabel nominal semnat de toți proprietarii, precum și prin anunț la casa scării. „Vor fi întocmite tabele nominale, iar președinții, administratorii și chiar femeile de ser-viciu vor merge din ușă în ușă pentru ca acestea să fie semnate. Nu o să reușim cu toți proprietarii, dar măcar 80% din semnături tot o să obținem. Până la urmă, dacă oamenii nu sunt interesați, nu o să-i putem lua cu forța, totul depinzând de ei. Încercăm să-i responsabilizăm și să le explicăm că ar trebui să se im-plice, întrucât contează ce pot să facă aceștia pe casa scării sau în zona în care locuiesc”, reliefează adjunctul șefului administrației sucevene.
Adunările asociațiilor se desfășoară cu o prezență de 50 la sută plus unul din membri, iar dacă procentajul nu este întrunit, următoarea întrunire se ține doar cu cei prezenți în sală. Dl Harșovschi a remarcat că, în 2009, adunările au decurs în general bine, însă a fost și un caz în care convocarea s-a făcut de 4 ori, iar la dezbateri au participat doar 12 oameni. Viceprimarul face apel la proprietari să ia parte la respectivele ședințe, în care își pot face cunoscute problemele și, la fel, pot găsi soluții la acestea. În cadrul adunării generale sunt prezentate și discutate raportul comitetului executiv, raportul comisiei de cenzori, numărul de angajați și salariile acestora. De asemenea, în același cadru sunt aprobate fondurile de rulment și de reparații, este stabilit procentul penalităților și se confirmă în funcție comitetul executiv ori se alege altul, într-o componență nouă. Dl Harșovschi aduce la cunoștința proprietarilor că, pe lângă participarea la adunarea generală, proprietarii au dreptul la vot și să fie votați, respectiv aleși.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: