Incredibil !

Jucătorii Cetății s-au reunit, dar au refuzat să se antreneze

28 de jucători au răspuns prezent ieri la reunirea lotului Cetății Suceava, în vederea demarării pregătirilor pentru returul Ligii a II-a. Ajunși la sediul clubului cu zâmbetul pe buze, fotbaliștilor echipei locale le-au dispărut de pe față semnele bucuriei după discuția avută în vestiar cu președintele Ciprian Anton. Primii care au părăsit „corabia” aflată în derivă au fost atacanții Mihai Andrieș și Adrian Dumitru, care și-au reziliat contractele cu FC Cetatea, aceștia fiind nemulțumiți de noile condiții de pe Areni.

 

Cei doi sunt primii de pe o listă ce se bănuiește a fi mult mai lungă, următorii care au lăsat de înțeles că nu agreează noua politică a clubului fiind căpitanul Tudor Homneac, Vasile Feraru și brazilianul Tomaz Donizete. „Am discutat cu toți băieții și le-am explicat condițiile în care vom continua activitatea la Cetatea Suceava. Cu Andrieș și Dumitru am reziliat contractele și nu vor mai face parte din lotul Cetății. De la ceilalți jucători așteptăm un răspuns în zilele următoare, pentru a ști exact pe cine ne putem baza”, a precizat Anton.
Reunirea de ieri a fost una atipică.

De azi, cine nu se antrenează va fi sancționat!

Dacă de obicei, la orice echipă, la prima întâlnire a staffului tehnic cu jucătorii se face cel puțin o alergare ușoară, la Cetatea nici nu s-a pus problema ca jucătorii să facă un antrenament de reacomodare. Explicația președintelui Anton este cel puțin hilară: „Mulți dintre jucători ne-au spus că se vor gândi la ce le-am propus și ne vor da un răspuns, însă de mâine (n.r. azi) cine nu va veni la antrenament va fi sancționat și i se va întocmi referat”, a spus Anton, căutând astfel o scuză pentru eventualele memorii pe care jucătorii intenționează să le înainteze spre FRF.
Cu două salarii și cinci prime pe care le au de primit de la conducerea clubului, jucătorii au refuzat să se antreneze ieri și așteaptă un răspuns ferm din partea președintelui Ciprian Anton. La rândul său, acesta așteaptă prima tranșă de bani din bugetul pe 2010, bani care ar putea ajunge cel mai devreme după 15 februarie. După reacțiile jucătorilor, puțini sunt cei care vor avea răbdare până atunci, mai ales că au acceptat deja câteva amânări ale conducerii, așa că este de așteptat ca în zilele următoare să părăsească Cetatea. „Mai bine joc tenis decât să mă antrenez cu Cetatea”, a spus mijlocașul Florin Apetri.
Dintre jucătorii care au evoluat și în tur la Cetatea, la reunirea de ieri s-au prezent următorii: Cătălin Pascal, Mihai Luca, Andrei Duman, Răzvan Breniuc, Radu Tomescu, Dorel Bernard, Florin Ailenei, Vasile Feraru, Ovidiu Halip, Adrian Cososchi, Florin Plecanciuc, Tudor Homneac, Mircea Negru, Vlad Stănescu, Nicu Azaharioaei, Florin Apetri, Mihai Andrieș, Tomaz Donizete, Eusebiu Jalbă, Sebastian Avrămia și Adrian Dumitru. Au fost și trei absenți, Dorel Satco, Victor Gonța și Cătălin Golofca în vreme ce lui Dorin Semeghin i-a expirat înțelegerea cu echipa locală.
Dintre jucătorii noi au fost prezenți Alex Gavriloaia, Ciprian Sumanariu, Florin Corneanu, Căinari (Gura Humorului), Lazăr (Gura Humorului), Helbert și Zaremba.
La sediul clubului s-a aflat și fostul portar al Cetății, Andrei Rohețki, care în perioada următoare își caută echipă după ce a aflat că nu se află în vederea noului antrenor de la Ceahlăul, Gheorghe Mulțescu.
De asemenea, ieri, la Cetatea a ajuns și atacantul Ștefan Liutec. În vârstă de 21 de ani și originar din Siret, Liutec a evoluat ultima oară la FCM Bacău. Jucătorul a venit la sediul clubului pentru a avea o discuție cu președintele Ciprian Anton în vederea semnării unui angajament cu Cetatea.
Antrenorul Ioan Radu a fost destul de confuz după revederea cu elevii săi: „Jucătorii au venit și s-a purtat o discuție cu ei, în urma căreia li s-a explicat cum va arăta viitorul la Cetatea. În zilele următoare vom începe antrenamentele și sper ca apoi să putem pleca în cantonament”, a spus tehnicianul Cetății.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: