10 miliarde de lei vechi pentru Cetatea în 2010

Banii primiți de Cetatea în 2009 rămân un mister pentru conducerea clubului

Primarul Ion Lungu a aruncat mingea în curtea Cetății și spune că Primăria și Consiliul Local Suceava au achitat în totalitate bugetul pentru 2009. FC Cetatea nu are niciun ban, iar președintele Ciprian Anton este complet dezorientat. După o lună în care a mers aproape zilnic la ușa primarului pentru a cere o nouă tranșă de bani, ieri, Anton a spus că nu vrea să intre în polemici cu șeful municipalității. “Eu nu am cunoștință să fi intrat atâția bani în contul clubului, însă dacă dl Lungu spune asta, înseamnă că el știe mai bine”, a declarat Anton.

 

Primarul Ion Lungu a prezentat ieri proiectul de buget destinat activității echipei de fotbal FC Cetatea Suceava. Șeful municipalității a anunțat că în 2010 către Cetatea vor fi virate10 miliarde de lei vechi față de 13,7 miliarde de lei vechi, cât a avut gruparea din Areni în 2009. Diferența de 3,7 miliarde de lei vechi o constituie banii ce au fost încasați anul trecut din taxa pentru sport, care nu va mai fi aplicată agenților economici în acest an.

Ion Lungu i-a dat un avertisment președintelui Ciprian Anton. Edilul Sucevei cere chibzuință în cheltuirea banilor în 2010

La conferința de presă pe care a susținut-o ieri dimineață la sediul Primăriei Suceava, Ion Lungu s-a arătat deranjat de faptul că președintele Ci-prian Anton s-a plâns în repetate rânduri de lipsa banilor cu care se confruntă Cetatea încă de la sfârșitul anului trecut. Edilul Sucevei a precizat că Primăria și Consiliul Local Suceava și-au făcut datoria față de echipa de fotbal și că a virat către aceasta 13,7 miliarde de lei vechi.
“Țin să amintesc tuturor că, pe parcursul anului 2009, către echipa de fotbal au fost virate 13, 7 miliarde de lei vechi, ceea ce a reprezentat 50% din tot bugetul alocat activităților sportive din municipiul Suceava. În ultima perioadă, atât președintele Ciprian Anton, cât și jucătorii s-au plâns de lipsa banilor și i-am auzit că vor să vină la mine. Eu nu am ce să discut cu ei. Nu sunt patronul echipei de fotbal și, așa cum susținem fotbalul, trebuie să susținem și celelalte sporturi din Suceava. Pentru 2010 s-a scos taxa pentru sport, iar Primăria Suceava va aloca aceeași sumă, adică 10 miliarde de lei vechi. Îi rog pe cei de la Cetatea ca în acest an să-și organizeze bugetul în așa fel încât să nu se mai confrunte cu astfel de probleme”, a declarat Ion Lungu.
Primarul Ion Lungu a dat de înțeles că Primăria și Consiliul Local Suceava nu au nicio vină pentru criza financiară prin care trece echipa de fotbal. Pe lângă faptul că a cerut conducerii FC Cetatea să aibă grijă cum va cheltui bugetul în 2010, Ion Lungu i-a cerut președintelui Ciprian Anton “să nu se mai plângă prin presă că primăria nu a dat bani la echipă. Primăria a dat, dar atât cât a avut”. Mai mult, Ion Lungu a spus că, “în alte orașe din țară, primăriile și consiliile locale iau bani de la echipele de fotbal pentru chiria stadionului, plata utilităților și altele, lucru care nu se întâmplă și la Suceava”.

Președintele Cetății spune că abia de-acum va verifica la contabilitate câți bani au intrat în 2009 în vistieria clubului

Pus la curent cu declarația primarului Ion Lungu, președintele Ciprian Anton a adoptat o poziție care nu are darul să clarifice lucrurile nici mă-car în ceasul al doisprezecelea. Mai mult, Anton a spus că nici nu știe exact câți bani au intrat în vistieria clubului de la primărie, oferind încă o mostră din “profesionalismul” cu care își îndeplinește atribuțiile funcției.
„Nu vreau să intru în pole-mică cu primarul Sucevei. Eu nu am cunoștință să fi intrat atâția bani în contul clubului, însă dacă dl Lungu spune asta, înseamnă că el știe mai bine. O să verific în cel mai scurt timp la contabilitate să văd dacă așa stau lucrurile. Pot să vă spun cu certitudine că, de la 1 iulie, de când am preluat eu clubul, am primit de la bugetul local suma de 5,4 miliarde de lei vechi”, a declarat președintele FC Cetatea, Ciprian Anton.
Lăsând la o parte faptul că banii pe care se bazează echipa de fotbal sunt oricum prea puțini (dar e bine că primăria îi dă și pe aceștia, pentru că altcineva, în speță Consiliul Județean sau sectorul privat nu se înghesuie să sprijine echipa), rămâne totuși o mare nelămurire privitoare la situația exactă a banilor de la Consiliul Local care au intrat în contul clubului în anul 2009.

Ioan Radu despre bugetul pentru 2010: “Nu e de nivelul Ligii a II-a”

Antrenorul Ioan Radu este de părere că bugetul anunțat de primarul Ion Lungu pentru activitatea Cetății Suceava în 2010 nu este unul de nivelul eșalonului secund, însă alte variante nu sunt deocamdată, iar echipa va trebui să se descurce cu acești bani. “Evident că nu este un buget de Liga a II-a, mai ales dacă ne uităm la alte echipe și la banii de care dispun acestea. Tocmai de aceea suporterii și presa nu ar trebui ca, atunci când pierdem, să uite că nu sunt bani. Luni vom vedea cum vor pune jucătorii problema și vom ști ce avem de făcut”, a declarat Ioan Radu.

După calculele lui Anton, Cetatea ar trebuie să cheltuie 75% din bugetul pe 2010 doar în returul actualului sezon

Ioan Radu a mai spus că președintele Ciprian Anton a făcut un proiect de buget pentru returul sezonului 2009-2010 în care a inclus cheltuielile minime. “Numai pentru acest retur ar fi nevoie de 7,5 miliarde de lei vechi, bani cu care s-ar achita salariile, primele, deplasările, mesele și să nu uităm și de juniori. Cheltuielile la un club de fotbal sunt mai mari decât în alte sporturi, iar atunci când se doresc rezultate trebuie să ne uităm și la bani”, a declarat Radu, care a mai spus că, deși activitatea la club este paralizată din cauza lipsei banilor, el consideră că banii de care a dispus Cetatea în această toamnă s-au cheltuit cu cap. “Nu cred că ne-am lungit plapuma”, a declarat Ioan Radu.

Cu alte cuvinte, declarațiile primarului Ion Lungu au cufundat complet în ceață situația de la echipa locală de fotbal. După cum bine se știe, președintele Ciprian Anton a făcut pârtie prin primărie în luna decembrie pentru a obține o nouă tranșă de bani pentru a achita jucătorilor restanțele financiare. Fără succes însă. De partea cealaltă, edilul Sucevei spune că primăria și-a onorat în totalitate obligațiile financiare față de FC Cetatea. Dacă primarul Ion Lungu spune adevărul, înseamnă că președintele Ciprian Anton a mințit în tot acest timp jucătorii, asigurându-i că mai sunt bani de încasat de la Consiliul Local pentru plata restanțelor financiare ale acestora.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: