O imagine a carității

S-a întâmplat anul acesta ca sezonul dărniciei preelectorale și electorale (de la caz la caz, cu rachiu, alimente de la UE sau din alte surse, găleți – și s-a dovedit încă o dată că românii au mare nevoie de găleți și le apreciază în mod deosebit! –, pixuri, brichete, calendare, sacoșe ecologice și neecologice, umbrele ș.a.m.d. – să-l anticipeze pe cel al sărbătorilor iernii. Dacă-i de primit, bogdaproste! Să fie sănătoși cei care dau și să nu-și uite obiceiurile (bune)!
 

L.D. Clement

Adică, fiindcă e mijloc de decembrie – și, din toată sărăcia, unii sau alții mai caută prin conturi, portofele și magazii și tot mai găsesc câte ceva pentru copii necăjiți, bătrâni oropsiți, bolnavi vai de capul lor – bine-ar fi să se rețină că respectivii copii, bătrâni, bolnavi, săraci etc. (sunt cam mulți, din păcate) există și în restul anului, nu numai de Paști și de Crăciun (și, eventual, în alte câteva zile importante înscrise în calendar). Au nevoi și în februarie, și în iunie, și în octombrie. Aceleași sau altele. Și poate că ar mai fi vorba despre ceva… A nu se uita, ori de câte ori este vorba despre astfel de daruri sau ajutoare (cum vreți a le spune) și de un pic de modestie, poate și de câteva vorbe bune pe care năpăstuiții nu ar refuza să le audă din gurile domniilor voastre. Cel puțin astfel, destule dintre acțiunile și chiar „evenimentele” de decembrie nu vor părea a fi având mai curând caracter publicitar (eventual de publicitate gratis sau la preț scăzut!), de imagine, și mai puțin de caritate. Altfel, dacă-i de primit, bogdaproste!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: