Declarația senatorului Gavril Mîrza privind observatorii PSD acreditați din partea unor ONG-uri

„Un punct negativ” în raportul preliminar al OSCE

Senatorul PD-L Orest Onofrei spune că la desemnarea președinților secțiilor de votare trebuie respectată legea; ei nu trebuie să fie membri sau apropiați ai partidelor politice
 

Declarația liderului PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, privind intenția de a acredita, sub umbrela unor fundații, 700 de activiști care să supravegheze procesul electoral, este citată în raportul preliminar al observatorilor OSCE al alegerilor din România, a declarat ieri prim-vicepreședintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei. Potrivit acestuia, PSD a cerut prezența OSCE pentru a observa alegerile prezidențiale din România, iar o primă situație anormală a fost constatată în raportul intermediar în care „un punct negativ” este declarația președintelui PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, privind observatorii PSD acreditați din partea unor ONG-uri.
Întrebat cum comentează acuzele PSD Suceava privind numirea ca președinți de secții de votare a unor persoane apropiate PD-L, senatorul PD-L sucevean a arătat că la desemnarea președinților secțiilor de votare trebuie respectată legea și că aceștia nu trebuie să fie membri sau apropiați ai partidelor politice.
Președintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că social-democrații suceveni se pregătesc pentru a limita “furtul și frauda” la alegerile prezidențiale. El a arătat că, pe lângă grupuri de sprijin formate din pensionari și tineri care vor supraveghea fiecare secție de votare, în fiecare colegiu electoral din județ va fi și o echipă, de 3 – 4 oameni, care să intervină acolo unde se semnalează fraude. “Vor fi oameni cu acte în regulă de observatori. PSD va avea 700 de observatori, câte unul pe lângă fiecare secție de votare, iar restul în grupuri de intervenție”, a spus Mîrza, menționând că observatorii fac parte din organizații neguvernamentale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI