Aleșii locali suceveni girează pentru salariile dascălilor

Aleșii municipali suceveni au aprobat rectificarea bugetului local cu fonduri de natură să asigure finanțarea cheltuielilor cu personalul din învățământul preuniversitar de stat până la finele acestuia an.

 

Printr-o hotărâre a executivului central, pentru municipiul Suceava a fost aprobată o suplimentare de 3,95 milioane lei, banii venind să acopere necesarul de plată a salariilor cadrelor didactice pentru întreg trimestru IV al acestui an. Suma provine din fondul de rezervă bugetară la dispoziția guvernului, edilul-șef Ion Lungu subliniind că dascălii își vor încasa în totalitate drepturile salariale pe 2009.
Tot în sistemul școlar local, consilierii municipali și-au dat acordul asupra rectificărilor de la 4 unități de învățământ, acestea din urmă operând modificări la veniturile proprii. „Un număr de 4 școli au cerut rectificarea prin aducerea de sume noi la buget și, corespunzător, la venituri, făcându-se și repartizarea lor pe cheltuieli”, a spus primarul. Este vorba despre Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Național „Petru Rareș” și Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, capitolele bugetare vizate fiind contribuția elevilor și studenților pentru internate, cămine și cantine, respectiv cel de venituri din servicii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: