Situațiile foștilor directori ai PSD

Rezolvări „pe cale amiabilă”, nu în instanță

Senatorul Orest Onofrei spune că, sub protecția anonimatului, foști directori susținuți de PSD s-au plâns că și-au plătit posturile, acum aflându-se și în postura de datornici

 

Prim-vicepreședintele Organizației Județene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, consideră că PSD ar trebui să rezolve pe cale amiabilă situația foștilor directori care și-au pierdut posturile după ieșirea de la guvernare a social-democraților, fără să se ajungă la instanță. El a arătat că foști directori susținuți de PSD s-au plâns, sub protecția anonimatului, că au plătit pentru posturile ocupate temporar și că cei care i-au păcălit le-au întors acum spatele, îndemnându-i să se adreseze instanței pentru a fi repuși în funcții și a-și recupera “investiția”. „Nu îmi vine să cred, dar așa au sugerat oamenii, sub protecția anonimatului, că posturile le-au obținut greu, că au plătit pentru ele, îndatorându-se, și că sunt împinși de PSD să acționeze în instanță ca eventual să câștige, să mai rămână pe post și să recupereze efortul pe care l-au făcut. Eu nu vreau să vin cu argumente, ci vreau să expun o situație care există și pe care oamenii nu au curajul să o reclame la cei care i-au păcălit”, a declarat Onofrei.
El a mai arătat că foștii directori ai PSD s-au adresat instanței degeaba, în condițiile în care legea după care au fost numiți a fost declarată neconstituțională de Curtea Constituțională. „Oamenii au fost învățați degeaba să se adreseze instanței. Ei nu mai sunt funcționari publici după modificarea legii. Potrivit noilor reglementări, au contract de management și reprezintă guvernul. Or PSD a reprezentat o jumătate de guvern, iar acum nu-l mai reprezintă. Mai mult, e surprinzător pentru unii care au studii juridice că se încăpățânează să acționeze în instanță știind că nu au nicio șansă, pentru că legea după care ei au fost numiți a fost declarată neconstituțională de Curtea Constituțională. Așa că ei vor câștiga eventual în instanță ceva care nu mai există. Singura explicație este aceea că oamenii au niște datorii de recuperat și că cei care i-au păcălit le-au întors spatele”, a conchis Onofrei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI