O săptămână dedicată studenților suceveni

În perioada 9-13 noiembrie, Asociația Studențească „Firesc” implementează pentru prima dată în Suceava, împreună cu Uniunea Studenților din România (USR), cu sprijinul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, proiectul „Unifest” – o săptămână dedicată studenților suceveni, în cadrul căreia se urmărește promovarea valorilor culturale ale Sucevei și stimularea inițiativelor studențești.

 

În seara de 11 noiembrie, în cadrul manifestării, tânărul artist plastic Sorin Baciu și-a prezentat aproximativ 53 de lucrări. Piesele expuse constituie o însumare a activității sale artistice, începând cu anii facultății până în prezent. Sunt lucrări de grafică și picturi în tehnică mixtă – ulei și aerograf – în conformitate cu spiritul în care se prezintă manifestarea. De asemenea, afișul manifestării a fost realizat de el.
Întrebat despre motivațiile care l-au făcut să participe, el a declarat că manifestarea s-a împletit cu dorința unei expoziții personale, iar faptul că aceasta se întâmplă cu ocazia unei manifestări studențești îl bucură, mai ales că mesajul pe care-l transmite prin lucrările lui are șanse să fie mai bine răspândit.
Președintele Asociației Studențești „Firesc” a declarat că acțiunea urmărește popularizarea artei și culturii în rândul studenților din Universitatea suceveană.
Unifest este la a VIII-a ediție națională, și la prima în municipiul Suceava.
Manifestările se încheie astăzi, cu piesa de teatru „Colecționarul”, a trupei de teatru a Colegiului Național „Petru Rareș”, „The knockers”.
În programul zilei de ieri s-au înscris un workshop și o expoziție de fotografie sub numele de „Călător într-o lume care mai există”. Astăzi, de la ora 15, și o dezbatere pe tema „Tânăr român – Tânăr european”.
(GEORGE SAUCIUC)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI