Rădăuți

Doi puștani puși pe rele au vandalizat Cimitirul ortodox Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil

În sarcina lor, polițiștii au reținut distrugerea a 23 de lămpi solare de pe monumentele funerare și furtul altor 25 > Tot cei doi minori au încercat să prade și biserica cimitirului, dar nu i-a ajutat Dumnezeu

 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2.50, după cum arată raportul de eveniment al unei patrule mobile din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, au fost opriți pentru legitimare minorii Nelu M., de 17 ani, și M.P., de 13 ani, ambii din comuna Cociorva, județul Tulcea, care locuiesc fără forme legale în comuna Burla.
Cei doi aveau asupra lor un rucsac, pe care la sediul Poliției au fost nevoiți să-l deschidă. În interior au fost găsite un clește, o rangă metalică, o seceră, o pereche de mănuși și două lămpi solare. Puștii au fost întrebați despre proveniența bunurilor și, chiar dacă la început au dat-o cotită, spunându-le celor în uniformă câte-n lună și stele, ulterior s-a făcut lumină.
Astfel, s-a stabilit faptul că, în perioada 27-28.10.2009, minorii Ilie M., de 16 ani, de asemenea din comuna Cociorva, județul Tulcea (și el fără forme legale în comuna Burla), și M.P. au sustras din Cimitirul ortodox Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil mai multe scule de grădinărit (din magazia cimitirului) și 25 lămpi solare de pe monumentele ridicate deasupra mormintelor. Tot cercetările au dus la concluzia că un număr de 23 de lămpi solare au fost distruse de cei doi, așa, de-al dracului!, prin lovirea cu obiecte contondente, prejudiciul fiind de circa 2.000 de lei.
De asemenea, s-a stabilit că cei doi au încercat și pătrunderea în biserica cimitirului (aceștia au tăiat o parte din veriga sistemului de închidere a ușii de acces, cu o pânză de bomfaier ce au găsit-o în magazie), dar au renunțat, deoarece ușa era prevăzută cu mai multe sisteme de închidere.
Bunurile, afirmă Poliția Rădăuți, au fost recuperate în proporție de 90%, iar autorii sunt cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea in-fracțiunilor de furt calificat, distrugere și profanare de morminte.
Faptele celor doi minori zăbăuci însumează din punct de vedere al pedepsei peste 20 de ani de închisoare, însă, dacă vor fi găsiți vinovați de instanță, în calcul se va lua pedeapsa cea mai grea, de 15 ani, pentru furt calificat. M. P., dată fiind vârsta de 13 ani, nu răspunde penal.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI