Proiectul de reabilitare a Cetății de Scaun a fost aprobat

> Potrivit președintelui CJ, Gheorghe Flutur, această investiție reprezintă kilometrul 0 în strategia de dezvoltare a turismului din județ
„A fost aprobat proiectul de reabilitare a Cetății de Scaun a Sucevei”, a anunțat ieri, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, arătând că valoarea lui se ridică la 14 milioane de euro.
 

Șeful executivului județean a precizat că urmează să fie parcurse celelalte etape, astfel încât, din toamna acestui an, să poată demara lucrările de reabilitare. Potrivit lui Flutur, investiția este extrem de importantă și reprezintă kilometrul 0 în strategia de dezvoltare a turismului din județ. Suceava a promovat, prin Programul Operațional Regional – Axa 5, Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, proiectul „Cetatea medievală a Sucevei – un monument de arhitectură al Europei creștine” care propune restaurarea și consolidarea Cetății de Scaun. Proiectul este realizat, în comun de municipiul Suceava, care este proprietarul terenurilor din zona Cetății de Scaun, și de Consiliul Județean Suceava, care este proprietarul Cetății de Scaun. Primăria Suceava a obținut de la guvern suma de 3,28 de milioane de lei pentru a se asigura asistența tehnică pentru acest proiect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: