Soțul strangulator din Valea Glodului compare în instanță

Pentru că și-a omorât femeia, el riscă până la 25 de ani în spatele gratiilor
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Gheorghe Bertea, de 51 de ani, din comuna Vulturești, sat Giurgești, fără antecedente penale, studii 12 clase, văduv, fără ocupație, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.
 

Văduv, oricât de cinic ar suna comunicatul Parchetului, pentru că acțiunea penală s-a pus în mișcare după moartea soției, Elena, pe care, într-un moment de furie bahică și cu atât mai stupidă, a omorât-o cu propriile mâini. „S-a reținut că la data de 30.05.2009, în jurul orei 18, pe fondul consumului în exces de băuturi alcoolice și al unui conflict spontan avut cu soția sa, Bertea Elena, a agresat-o pe aceasta la nivelul feței, iar apoi i-a comprimat cu ambele mâini formațiunile vasculo-nervoase ale gâtului, lucru ce a condus în scurt timp la deces”, arată, în cadrul unui comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al PTSv, proc. Luminița Hurjui. Pe 30.05.2009, soții Bertea s-au deplasat împreună cu numita Gafița Viorica în satul Pleșești, unde au efectuat unele cumpărături pentru casă și au consumat băuturi alcoolice la barul din sat, după care, în jurul orei 17,30, s-au pornit către domiciliu. Întrucât între soții Bertea s-a iscat un scandal, Gafița Viorica, devenită ulterior martoră în proces, s-a deplasat pe jos spre satul Giurgești, nemaiînsoțindu-i pe aceștia. Pe fondul consumului de alcool și iritat de comportamentul nevrotic al soției sale, în apropierea casei, inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul la nivelul feței, în zona buzelor, după care, văzând că aceasta nu tace, a strâns-o de gât cu putere. După ce a observat că soția sa nu mai este în viață, s-a deplasat la locuința fratelui său, după care a anunțat organele de poliție despre cele întâmplate. „Victima Bertea Elena era consumatoare de băuturi alcoolice, în luna martie 2009 fiind internată la Spitalul Municipal Fălticeni, la dezalcoolizare”, se spune în comunicatul Parchetului. La data de 31.05.2009, Gheorghe Bertea a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar Tribunalul Suceava a dispus, la data de 01.06.2009, luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile. Inculpatul nu are antecedente penale, pe parcursul cercetărilor având o atitudine oscilantă, recunoscând în final fapta comisă. Pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, criminalul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: