Autoritățile sucevene au majorat chiriile pentru locuințele ANL

Aleșii locali au aprobat ieri, în ședință ordinară, o hotărâre privind majorarea chiriei plătite de tinerii care locuiesc în apartamentele ANL. În anul 2004, prin Programul guvernamental de construire de locuințe, în municipiul Suceava au fost finalizate 96 de locuințe, care au fost repartizate tinerilor titulari în vârstă de până la 35 de ani. Potrivit legii, contractele de închiriere au fost încheiate cu beneficiarii pe o perioadă de 5 ani și, întrucât au expirat pe 16 iunie, ele vor fi prelungite pentru încă un an.
 

Moment la care va avea loc și o majorare a chiriei, însă doar pentru titularii de contract care au depășit vârsta de 35 de ani. Chiria practicată pentru locuințe va acoperi cheltuielile de administrare, întreținere și reparații, impozitele pe clădiri și pe teren, ea fiind destinată și recuperării investiției. Primarul Ion Lungu a informat că, în conformitate cu Legea nr. 152 din 1998, locatarii în vârstă de peste 35 de ani vor plăti chirii majorate, în medie, de aproximativ 4 ori. În urma deciziei de ieri a consilierilor, pentru o garsonieră de 61 mp, chiria ajunge la puțin peste 200 de lei, iar pentru un apartament de 2 camere, cu o suprafață de circa 85 mp, noua chirie este de 283 de lei. La stabilirea cuantumului chiriei s-a ținut cont de amortizarea clădirii, cheltuielile de întreținere și reparații curente, dar și de cele cu reparațiile capitale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: