Titularizare în învățământul sucevean

Dascălii de chimie nu au nicio șansă de a ocupa un post de titular

Candidații la concursul de titularizare din anul acesta se vor bate pe 355 de posturi titulare vacantate în județ, deficit de posturi fiind la disciplina chimie, unde nu există niciun post titularizabil, a declarat ieri inspectorul general adjunct Virginel Iordache.
 

El a precizat că 183 de posturi titularizabile au fost repartizate centrului de examen de la Colegiul Tehnic “Petru Mușat”, unde vor susține examenul profesorii de educație fizică, matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, discipline tehnice și filozofie, 172 fiind repartizați la centrul de la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza”, unde vor participa învățătorii, educatorii, profesorii de limba română și limbi moderne. Posturile titularizabile sunt valabile timp de cel puțin 4 ani, în județ mai fiind vacante încă 651 de posturi netitularizabile, așadar cu o valabilitate mai mică de 4 ani, 373 fiind repartizate la “Petru Mușat”, iar 278 la celălalt centru de examen. Pentru a obține un post titular, candidatul trebuie să ob-țină minim 7 la concurs, can-didații cu note sub 7 urmând să participe la celelalte etape, de suplinire, detașare. Prof. Virginel Iordache a mai informat că cele mai multe posturi vacante sunt la educație fizică și sport, unde s-au scos 52 posturi titulari-zabile și 71 netitularizabile, la educatoare – 50, respectiv 73, și la învățători, unde sunt 38 posturi titularizabile și 79 netitularizabile. Înscrierile pentru concursul de titularizare din 15 iulie se desfășoară în perioada 8-19 iunie, direct la cele două centre de concurs. “După 19 iunie nu se mai primește ni-ciun dosar”, a anunțat dl Iordache. Reamintim că la centrul de la Colegiul Tehnic “Petru Mușat” sunt arondate colegiile “Samuil Isopescul” și „Mihai Eminescu”, iar la cel de la Colegiul “Al. I. Cuza”, școlile generale nr. 10 și 11.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: