Câmpulung Moldovenesc

Pregătiri pentru „Întâlniri Bucovinene”

Municipalitatea din Câmpulung Moldovenesc se pregătește pentru Festivalul Internațional de Folclor “Întâlniri Bucovinene”, cel mai mare festival internațional din Europa, care a ajuns la a XX-a ediție și reprezintă cel mai important eveniment cultural pe care pitorescul orășel de munte îl găzduiește anual.
 

Potrivit edilului-șef al municipiului, Gabriel Constantin Șerban, la manifestarea multiculturală care urmează să se desfășoare în perioada 23 – 26 iulie a.c. participă 5 țări, România, Ucraina, Polonia, Ungaria și Slovacia. “Acest festival are menirea de a-i aduna la un loc pe bucovinenii de la poalele Carpaților, de pe malurile Siretului, cât și pe cei care au părăsit Bucovina și s-au stabilit în diferite țări europene și de a consolida legăturile dintre aceștia”, a declarat șeful administrației locale câmpulungene. La rândul său, consilierul primarului din Câmpulung Moldovenesc, Doru Petruți, a menționat că “acest eveniment creează o adevărată atmosferă de sărbătoare la Câmpulung Moldovenesc prin intermediul paradelor portului popular și spectacolelor care au loc în centrul municipiului”. El a ținut să precizeze că, în fiecare an, la festival sunt prezente nume sonore ale muzicii românești care susțin concerte spre bucuria publicului. Totodată, Petruți a mai arătat că pe parcursul festivalului se organizează și un târg al meșterilor populari, de unde turiștii pot să achiziționeze produse tradiționale, confecționate manual, specifice zonei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI