Se înființează Centrul cultural „Ciprian Porumbescu”

Acesta va include 3 unității culturale distincte, scopul comasării fiind realizarea de economii cu salariile șefilor și creșterea eficienței activității specifice
 

La inițiativa președintelui CJ, Gheorghe Flutur, la Suceava urmează a se înființa Centrul cultural „Ciprian Porumbescu”. Noua instituție culturală va îngloba Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Școala Populară de Arte și Centrul de Creație și Conservare a Tradiției Populare. Cele 3 unități culturale vor funcționa în clădirea fostului cinema „Modern” din Suceava, aflat acum în reabilitare, edilul-șef Ion Lungu fiind de acord cu inițiativa dlui Flutur. Șeful administrativului județean spune că se are în vedere comasarea unor instituții cu personalitate juridică, țintele fiind realizarea de economii la cheltuielile cu personalul de la compartimentele cu aceleași atribuții, cu indemnizațiile de conducere ale șefilor, precum și cea vizând creșterea eficienței activității culturale. „Încercăm un parteneriat cu Primăria Suceava pentru modernizarea cinematografului, în cadrul căruia dorim să construim un centrul cultural”, arată dl Flutur, adăugând că, la această dată, se face expertiza pentru supraînălțarea imobilului. Clădirea reabilitată ar urma să aibă, printre altele, cabine pentru artiști, birouri și o sală mare de spectacole, aceasta fiind destinată și proiecției de filme. În prezent, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” funcționează cu chirie la sediul Asociației polonezilor „Dom Polski”. Valoarea lucrărilor la viitorul centru cultural sunt estimate la circa 1,7 milioane lei. Acestea includ, printre altele, repararea tencuielilor interioare și exterioare, refacerea acoperișului, montarea de instalații sanitare, de apă caldă și rece, de încălzire, electrice, de gaze naturale, acustice și de sonorizare, amenajarea pardoselii, construirea unei scene, montarea de scaune, instalarea unui ecran de proiecție etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: