Zona metropolitană Suceava

După ce municipiul Suceava a fost declarat pol de dezvoltare urbană, administrația locală intenționează să pună bazele unei asociații metropolitane. Întrucât municipiul nu îndeplinește cerințele unei metropole, el va intra în asociere cu unitățile administrativ-teritoriale învecinate, respectiv Șcheia, Salcea, Ipotești, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți.
 

În cazul materializării inițiativei, se va ajunge la o populație de 147.429 de locuitori, distri-buiți pe o suprafață de 33.597 de hectare. „Zona metropolitană își propune o dezvoltare unică a acestei zone”, declară prima-rul Ion Lungu. Ocupantul fotoliului din Areni arată că, în acest sens, relevante sunt realizarea celor două rute ocolitoare ce vor traversa localitățile asociate, precum și dezvoltarea unei zone industriale și o politică unitară de urbanism. „De multe ori, investitorii au construcții care se în-tind pe teritoriul a două localități, lucru nu tocmai corect”, explică primarul Lungu, exprimându-și convingerea că asocierea va rezolva problema terenului solicitat de investi-tori, noua structură fiind favorabilă și dezvoltării turismului. Conform șefului munici-palității sucevene, asociația metropolitană va fi condusă de adunarea generală a consilierilor locali, consiliul director al primarilor și comisia de cenzori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: