În organizarea Bibliotecii Bucovinei, în premieră

„Zilele Monica Lovinescu”

Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” organizează, în premieră, manifestarea “Zilele Monica Lovinescu 2008”, prilejuită de împlinirea a 85 de ani de la nașterea celei care a fost un prestigios jurnalist, scriitor, cronicar și critic literar.
 

Potrivit coordonatoarei programului, scriitoarea Angela Furtună, luni, 17 noiembrie va fi prima zi a manifestării, zi dedicată (și în anii ce vin) “Jurnalismului și Dialogului în Cetate”. Jurnaliști suceveni și reprezentanți ai societății civile sunt invitați, la ora 12, în Sala de Artă “Elena Greculesi”, la un talk-show televizat, sprijinit de directorul Bibliotecii Bucovinei și de președintele Consiliului Județean. “Anul acesta vom aborda liber teme legate de comemorarea ilustrei personalități, cu referire la jurnalismul liber și democrat al cărui reprezentant de seamă a fost Monica Lovinescu. Cum anul acesta evenimentul de față cade în interiorul campaniei electorale, scopul nostru este mai ales unul de lansare ca eveniment mediatic a bran-dului «Zilele Monica Lovines-cu», spre a pregăti în bune condiții, pentru anii ce vin, terenul pentru o manifestare autentic europeană ce va avea loc anual la Suceava, cu dis-tribuție mondială din dome-niile: Jurnalism, Edituri, Lite-ratură, Semiotică, Politologie, Filosofie Politică, Literatură, Istorie și Critică Literară, Sociologie și Comunicare, Istorie, Artă”, a precizat Angela Furtună. Ziua a doua va fi dedicată în fiecare an Universității: pe 18 noiembrie la ora 12, în sala 54, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava va găzdui un simpozion și proiecții do-cumentare, proiectul fiind susținut de Rectoratul Universității, de prorectorul pen-tru relații internaționale, de decanul Facultății de Litere și Comunicare și de colective prestigioase din cadrul acestor structuri. Dialogul cu generația tânără urmează a constitui subiectul celei de-a treia zile, găzduit de Catedra de limba română de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare”, în Aula Colegiului, în ziua de 19 noiembrie, începând cu ora 10. Proiectul este susținut de directorul Colegiului “Ștefan cel Mare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: