Continuare sau sfârșit judiciar al unei povești cu scandalagii… intangibili?

Scandalul de la o discotecă de pe raza comunei Adâncata, în urma căruia un polițist a tras două focuri de armă, își va găsi continuarea judiciară (sau sfârșitul judiciar?) la Tribunalul Suceava, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie depunând, în cursul zilei de ieri, în termen legal, recurs împotriva încheierii date de Judecătorie, miercuri seara.
 

Reamintim că turbu-lenții, prezentați instanței de fond cu propunere de arestare preventivă – dat fiind proba-toriul prezentat de procurori –, au fost puși în libertate. Deîn-dată, adică la câteva zeci de mi-nute de la pronunțare, și fără nici măcar ca magistrații judecă-tori de serviciu să ia în calcul interdicția părăsirii localității de către inculpați. (Sfârșitul ju-diciar al poveștii ar putea fi luat în calcul, dat fiind faptul că în sala de judecată scandalagiii au avut o atitudine inadecvată, dacă nu chiar obscenă, față de cei prezenți, fără urmările imediate pe care procedura penală le impune?) Pe 19.10.2008, la ora 1.54, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Adâncata au fost sesizați prin 112 că la un bar a izbucnit un scandal între mai mulți tineri, scandal ce a de-generat în acte de violență. La fața locului, s-au deplasat po-lițiști din cadrul Postului Adâncata și din cadrul Postului Hânțești. În timp ce aceștia efectuau verificări, în parcarea localului au oprit două autoturisme, din care ar fi coborât Constantin A., de 36 de ani, ce avea în mână, la vedere, un topor, Benoni L., de 41 de ani, care expunea, la fel de amenințător, un par, Ilie C., de 26 de ani, Marcel G., de 26 de ani, toți din localitate, Constantin L., de 28 de ani și Enea G., de 31 de ani, ultimii doi din municipiul Suceava, care s-au deplasat în fugă către discotecă, se arăta într-o notă oficială a IPJ Suceava de la vremea respectivă. Benoni L. i-ar fi aplicat fiului patronului localului, Cezar D., o lovitură cu parul în cap, iar Constantin A. ar fi încercat să lovească cu toporul persoanele de ordine, împrejurare în care, pentru aplanarea conflictului, un polițist a folosit armamentul din dotare, trăgând două focuri de pistol în plan vertical, în loc deschis, după ce, în prealabil, a efectuat somațiile legale verbale. “Pe 28.10.2008, Poliția municipiului Suceava a emis ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 ore, privind pe numiții, constând în aceea că, la data de 19.10.2008, orele 1.54, la discoteca din satul Călugăreni, comuna Adâncata, cei în cauză au provocat scandal, ce a degenerat în acte de violență”, informează o notă de ieri a Biroului de presă al IPJ Suceava. Recursul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătorie se va judeca cel mai târziu duminică. Asta, în cazul în care cei puși în libertate se vor prezenta în instanță.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: