A fost inaugurat singurul laborator sanitar-veterinar la standarde europene din țară

Ieri, a avut loc inaugurarea sediului renovat al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a Laboratorului Sanitar-Veterinar de Stat.
 

Evenimentul a fost onorat de reprezentanți ai ANVSA, Oficiului de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Colegiului Național al Medicilor Veterinari, autorităților județene și locale, reprezentanților serviciilor desconcentrate ale ministerelor în teritoriu, lucrătorilor din sistemul sanitar-veterinar sucevean, precum și ai altor invitați. Inaugurarea a fost deschisă cu o ceremonie de sfințire oficiată de un sobor impresionant de preoți. „Laboratorul are aparatură și dotări, precum și personal la nivelul Uniunii Europene. Vara aceasta am fost în marile laboratoare din Austria, Germania, Olanda și Elveția și, în noile condiții, nu suntem cu nimic mai prejos decât acestea. Începând de astăzi, putem face față tuturor rigorilor impuse de securitatea alimentelor și sănătatea populației”, a precizat șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru. Investiția la cele două obiective a fost realizată în cadrul Programului Sapard, cu finanțare europeană integrală. Contractul de finanțare a fost semnat în octombrie 2006, lucrările au demarat în septembrie 2007, acestea din urmă ridicându-se la 2 milioane de euro. Dr. Dulgheru a menționat că laboratorul sanitar de la Suceava este primul finalizat și inaugurat în rândul celor 16 aprobate și aflate în execuție la nivel național.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: