Traficul rutier de pe strada Nicolae Bălcescu este restricționat până vineri

> Restricția a fost valabilă începând de ieri, însă firma care execută lucrările la rețeaua de termoficare în zona BancPost a “omis” să informeze sucevenii > Abia ieri după-amiază, SC Aquaterm din Botoșani a trimis un mesaj electronic pe adresa redacției noastre, precizând că pe strada Nicolae Bălcescu nu se circulă în perioada 27-29 august
 

Traficul rutier de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sucevei a fost ieri restricțio-nat, ca urmare a executării unor lucrări la rețeaua de termoficare. Problema este că cei care s-au pus pe schimbat țevile din buricul târgului au omis să-i informeze pe suceveni că, timp de 3 zile, cât se vor desfășura lucrările, nu se va putea circula pe strada respectivă. Muncitorii care execută lucrările au montat ieri dimineață panourile de restricție a circulației rutiere și s-au pus pe treabă abia în jurul prânzului, când traficul rutier din municipiu este infernal mai ales pe Nicolae Bălcescu, una dintre cele mai circulate străzi din oraș. În timp ce lucrătorii conștiincioși găureau asfaltul în căutarea conductelor de termoficare, zeci de șoferi grăbiți să traverseze centrul localității au fost redirecționați către alte străzi. Mai grav este că nici angajații Serviciului de Ambulanță nu au fost înștiințați de reprezentanții firmei că circulația rutieră prin centrul urbei este restricționată. Așa se face că, în jurul orei 13, șoferul unei ambulanțe care se grăbea să răspundă unei solicitări medicale a fost oprit de muncitorii firmei de construcții și redirecționat către o altă stradă. Nici șoferii și nici pietonii care au traversat ieri centrul orașului nu au fost încântați de modul în care firma a dat startul lucrărilor. Mulți dintre ei erau de părere că aceste lucrări sunt necesare, dar că ar trebui executate pe timp de noapte, pentru a nu îngreuna mai mult traficul rutier. “Nu știu mare lucru despre construcții, dar știu că suntem în luna august și că pe șoselele Sucevei circulă cel puțin 10.000 de mașini în plus față de oricare altă perioadă a anului. Traficul rutier este groaznic și încerc să înțeleg de ce astfel de lucrări nu se fac pe timp de noapte”, ne-a spus Adrian Iftode, în vârstă de 37 de ani, șofer. Abia ieri după-amiază am primit, pe adresa de e-mail a redacției, un comunicat de presă venit din partea SC Aquaterm din Botoșani, prin care suntem informați (și, astfel, vă informăm) că lucrările se desfășoară cu acordul Primăriei și al Biroului Siguranței Circulației pentru Mediul Urban din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. “Prin prezenta, vă înștiințăm că în perioada 27.08.2008 ora 12 și 29.08.2008 ora 6 se va restricționa circulația rutieră pe strada Nicolae Bălcescu, ca urmare a lucrărilor de traversare a străzii în zona BancPost și complex comercial (frizerie), pentru montarea conductelor de termoficare aferente”, este precizat în comunicatul de presă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: