Suceava vrea 15 milioane de euro din Programul „Termoficare 2008-2015”

Cu această sumă, plus co-finanțarea locală de 50%, ar putea fi reabilitate în întregime rețelele de transport și distribuție, cât și punctele termice din municipiul reședință
Deoarece Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene” este blocat din cauza unui litigiu în instanță, Primăria Suceava va proiecta pe propria cheltuială lucrările de reabilitare la 4 puncte termice, precum și la magistralele principale și secundare de transport și distribuție a agentului termic.
 

Primarul Ion Lungu spune că această decizie a fost luată în urma consultării cu administratorul creditului din proiect, respectiv cu directorul Bucovina Ecotermgaz, Radu Veleanu, cât și cu conducătorul firmei de termoficare Termica, Constantin Plăcintă. „Vom da, în acest sens, o împuternicire Termica, în vederea organizării unei licitații de proiectare”, a precizat edilul-șef. Domnia sa a subliniat că, astfel, cele 10 milioane euro ce vor fi deblocate din „Suceava – Utilități și mediu”, cât și suma de 5 milioane euro din totalul obținut din obligațiunile municipale, vor fi folosite drept cofinanțare în Programul guvernamental „Termoficare 2008-2015”. Primarul Ion Lungu și directorul Termica, Constantin Plăcintă, vor fi miercuri în capitală, unde vor face demersuri pentru atragerea de fonduri prin acest din urmă proiect. În cadrul Programului, potrivit reglementărilor, Guvernul susține 50 la sută din valoarea investiției în reabilitarea termoficării. Astfel, cu sistemul centralizat de încălzire din municipiul Suceava ar putea fi cheltuite 30 de milioane de euro. „Cu această sumă, am putea reabilita în întregime rețelele de transport, distribuție, cât și punctele termice din Suceava”, a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: