Casa de Cultură din Rădăuți a fost supusă unor reparații capitale

Dacă nu demult a fost reamenajată sala de spectacol pentru care au fost cheltuite 2 miliarde de lei, săptămâna viitoare se va finaliza renovarea exteriorului, care a costat 1 miliard și 700 de milioane de lei. Directorul Casei Culturii, Mircea Băncescu, ne-a spus că au fost înlocuite și o parte din uși, că au fost renovate holurile interioare, iar pentru fațadă a fost folosit un material de calitate. Banii pentru amenajări au fost alocați din bugetul local.
 

Ultimele reparații capitale au fost făcute în anul 1984, iar în anul 1996 Casa de Cultură a fost dotată cu încălzire cen-trală și au fost acoperite foaie-rele cu acoperiș de tablă. Mir-cea Băncescu este mulțumit de lucrările făcute și la fel de mulțumit este de ultimul turneu pe care l-a avut zilele trecute în Turcia cu Ansamblul Casei Culturii „Florile Buco-vinei”, care a susținut în 5 zile 12 spectacole, în stațiunea Pamukalle. În august, an-samblul este invitat la alte două festivaluri internațio-nale, care au loc tot în Turcia. Dar până la turneele din august, Casa de Cultură mai are de organizat Festivalul Inter-național de Folclor „Arcanul”, ediția a XVII-a, care se va desfășura în perioada 3-6 iu-lie, de Zilele Municipiului. Pentru 3 zile de festival, ad-ministrația a alocat 1 miliard de lei de la bugetul local. Au confirmat deja participarea formații din Austria, Italia, Georgia, Macedonia, Bulgaria și Ucraina, cât și unele ansambluri din țară. La Casa de Cultură din Ră-dăuți se desfășoară spectacole de toate genurile artistice, cu formații de profesioniști și de amatori. „Avem stagiune per-manentă cu Teatrul «Ludic» din Iași, un spectacol pe lună, și colaborăm cu Filarmonica din Iași, prezentând concerte simfonice o dată la două luni”, ne-a mai spus directorul Băncescu. În cadrul Casei Municipale de Cultură Rădăuți activează Ansamblul Folcloric „Florile Bucovinei” care are peste 40 de membri, grupul de muzică rock „Sirius”, o formație de break-dance, precum și inter-preți individuali.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: