Peste 600 de romi fără studii își caută de lucru

Bursa locurilor de muncă pentru romi, organizată în acest an în data de 20 iunie, va avea loc la sediile a două primării din comunele cu număr mare de etnici romi și la unul din sediile proprii ale agenției, după cum urmează: Primăria Pătrăuți, Primăria Valea Moldovei și punctul de lucru Fălticeni. La 30 aprilie, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) erau înregistrate în căutarea unui loc de muncă 613 persoane de etnie romă, majoritatea fără studii sau calificări profesionale, cu venituri mici, provenite din ajutorul social.
 

„Cunoscând dificultățile de inserție pe piața muncii a persoanelor de etnie romă, organizăm și în acest an o bursă destinată ocupării acestor persoane, la care am încercat să atragem cât mai mulți angajatori dispuși să ofere locuri de muncă accesibile șomerilor romi. Decalajul educațional, atitudinea romilor față de muncă, existența unor surse de excluziune specifice, foarte rar întâlnite la restul populației, sunt particularități care se răsfrâng negativ asupra ocupării acestor persoane. Organizarea burselor destinate ocupării acestei etnii, deși nu au încă im-pactul social scontat, sunt un semnal adresat atât angajatorilor, cât și etnicilor romi, că există soluții, iar marginalizarea acestei etnii adâncește problemele sociale cu care ne confruntăm”, a spus directorul executiv Constantin Șuvăr. „Persoanele de etnie romă, grup-țintă în cadrul programelor de ocupare și de formare profesională, sunt permanent în atenția serviciilor noastre, 166 de persoane din acest grup vulnerabil pe piața muncii fiind cuprinse în măsuri active de stimulare a ocupării, din care 79 au obținut deja un contract de muncă”, a mai precizat dl Șuvăr.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: